Moto2 Le Mans – Race – Νίκη με μαεστρία από τον Morbidelli

Ο πέμπτος αγώνας της χρονιάς είδε τον Franco Morbidelli να κερδίζει την τέταρτη φετινή του νίκη, με τον Ιταλό να πιστεύει στις δυνατότητές του και να κυνηγή με σθένος την κορυφή. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Bagnaia και Luthi.

Το σβήσιμο των κόκκινων φώτων είδε τον Ιταλό αναβάτη της Marc VDS να τίθεται επικεφαλής, με τον Tom Luthi να τον ακολουθεί από κοντά, δείχνοντας δυνατός. Στην ουρά των δύο αναβατών βρισκόταν ο Francesco Bagnaia, με τον αναβάτη της Sky VR46 να δείχνει εξ’ αρχής ότι το Le Mans είναι μια πίστα που του ταιριάζει.

Πριν το τέλος του πρώτου γύρου ο Luca Marini εγκατέλειψε έπειτα από πτώση, ενώ τα πράγματα στην κορυφή παρέμεναν ως είχαν.

Από εκεί και έπειτα οι Morbidelli, Luthi και Alex Marquez μας χάρισαν ένα απίστευτο σερί ταχύτερων γύρων, με την μάχη των Morbidelli και Luthi να δίνει ένα προσωρινό τέλος στα ταχύτερα περάσματα στον όγδοο γύρο.

Ο Ελβετός αναβάτης της Interwetten έψαχνε απεγνωσμένα το πέρασμα και κατάφερε να περάσει για λίγο μπροστά, μια δυνατή κίνηση όμως του ‘Morbido’ στην La Chapelle τον ανάγκασε να ανοίξει τη γραμμή του και να υποχωρήσει στην 4η θέση.

Στον ένατο γύρο του αγώνα είχαμε την πτώση δύο ακόμη Ιταλών, του Lorenzo Baldassari και του Stefano Manzi. Ο Morbidelli στο μεταξύ κρατούσε γερά τα ηνία του αγώνα, όμως τώρα είχε να ανησυχεί για τον ‘Pecco’ Bagnaia που από την 2η θέση πλησίαζε αργά αργά τον συμπατριώτη του.

16 γύρους πριν το τέλος του αγώνα άρχισε το δεύτερο σερί ταχύτερων γύρων, με τον Pasini αρχικά και τους Morbidelli – Bagnaia στη συνέχεια να κατεβάζουν συνεχώς τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας. Ο Bagnaia έβλεπε ότι ήταν κοντά στη νίκη και δεν ήθελε να αφήσει τον αναβάτη της Marc VDS ανενόχλητο, πιέζοντας με όλες του τις δυνάμεις.

Moto2 Le Mans Μάχη των Morbidelli και Bagnaia
Moto2 Le Mans: Ο εξαιρετικός ‘Pecco’ Bagnaia (#42) πίεσε με όλες του τις δυνάμεις, όμως ο Franco Morbidelli (#21) κράτησε με μαεστρία πίσω του τον συμπατριώτη του

Αυτό το σερί συνεχίστηκε ως και δέκα γύρους πριν το τέλος, με τη διαφορά των δύο πρώτων να μειώνεται ελάχιστα καθώς ο Morbidelli είχε απαντήσεις στον ταχύτατο ρυθμό του νεαρού rookie.

Πιο πίσω, για την 3η θέση είχαμε μια έντονη μάχη μεταξύ των Marquez και  Luthi, με τον Ελβετό να δείχνει ταχύτερος, χωρίς όμως να μπορεί να περάσει μπροστά.

Πέντε γύρους πριν το τέλος ο Morbidelli σημείωσε εκ νέου ταχύτερο πέρασμα το οποίο έμεινε ως το τέλος του αγώνα και αποτελούσε νέο ρεκόρ πίστας (1.36.836), ενώ ως εκείνη τη στιγμή το έως σήμερα ρεκόρ είχε ‘σπάσει’ άλλες τέσσερις φορές! Στον ίδιο γύρο ο Luthi κατάφερε να αφήσει πίσω του τον Marquez, ο οποίος δεν είχε απάντηση στη συνέχεια.

Οι δύο πρώτοι είχαν ‘καρφωμένη’ τη διαφορά τους στο +0.5sec στους τελευταίους γύρους, με τον Bagnaia να μην καταφέρνει να φτάσει ποτέ αρκετά κοντά ώστε να επιτεθεί στον φίλο και αντίπαλό του. Οι δύο αναβάτες προπονούνται μαζί στις ακαδημίες του Valentino Rossi, όμως αυτή τη φορά δεν καταφέραμε να δούμε κάποια μάχη μεταξύ των δύο.

Έτσι ο ‘Morbido’ έφτασε στην τέταρτη φετινή του νίκη (σε πέντε αγώνες), ενώ ο Bagnaia, αν και δεν κατάφερε να κερδίσει, ήταν πολύ χαρούμενος για το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του. Το σημαντικό για τον νεαρό Ιταλό είναι ότι δείχνει ότι γίνεται μόνιμος μαχητής των υψηλών θέσεων της κατηγορίας.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Luthi,  ο οποίος μετά το πέρασμά του στον Marquez, δεν έχασε καθόλου τον έλεγχο της 3ης θέσης. Ο Ισπανός teammate του νικητή ολοκλήρωσε στην 4η θέση, μια θέση μπροστά από τον Matti Pasini.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του αγώνα:

Moto2 Le Mans 2017 Αποτελέσματα αγώνα
Moto2 Le Mans 2017 Αποτελέσματα αγώνα