Moto3 Le Mans – QP – Τρίτη pole σε πέντε αγώνες για Martin

Η pole position του Γαλλικού Γύρου πήγε στον Jorge Martin, με τον Ισπανό να πραγματοποιεί τον τελευταίο ‘στεγνό’ γύρο της διαδικασίας, πριν οι ψιχάλες κάνουν την εμφάνισή τους. Από τη 2η και 3η θέση θα εκκινήσουν τον αγώνα της Κυριακής οι Nicolo Bulega και Juanfran Guevara.

Ο Jorge Martin βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και επιτέθηκε για τον δικό του γύρο, σημειώνοντας ταχύτερο πέρασμα με 1.42.813. Ο Bulega όμως πίεσε ως το τέλος για να φτάσει αυτός στην pole και τα κατάφερε, όμως οι αγωνοδίκες του ακύρωσαν τον γύρο λόγω του ότι ξεπέρασε τα όρια της πίστας.

Έτσι, ο Ιταλός αναβάτης του Rossi έμεινε στη 2η θέση, τη στιγμή που ο Martin πανηγύριζε την τρίτη pole position της χρονιάς σε πέντε αγώνες! Ο νεαρός Ισπανός όμως θα πρέπει να κάνει στον αγώνα το ‘κάτι παραπάνω’, καθώς ως τώρα δεν έχει καταφέρει να μετατρέψει καμία pole position σε νίκη.

Η πρώτη σειρά της εκκίνησης ολοκληρώθηκε από τον Juanfran Guevara και την KTM του, με τον Romano Fenati να χάνει την πρώτη σειρά για μόλις 0.038sec. Μια θέση πιο πίσω βρέθηκε ο αναβάτης της Mahindra, Albert Arenas, ο οποίος άφησε με τη σειρά του τον Niccolo Antonelli στην 6η θέση.

Ο Marcos Ramirez είναι ο αναβάτης που θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την κορυφή της τρίτης σειράς, με τον πρωτοπόρο του φετινού πρωταθλήματος, Joan Mir, να μην καταφέρνει κάτι καλύτερο από την 8η θέση. Τη δεκάδα των χρόνων ολοκλήρωσαν οι εργοστασιακές KTM του Bo Bendsneyder αλλά και της wildcard συμμετοχής του Danny Kent.

Αναλυτικότερα το αυριανό grid:
Moto3 Le Mans Grid 2017 - BT
Moto3 Le Mans Grid 2017