AMA SX & MX – Αποσύρθηκε ο Ryan Dungey!

Ο πρόσφατα εστεμμένος πρωταθλητής του Αμερικάνικου πρωταθλήματος Supercross, Ryan Dungey, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, η οποία και έχει άμεση ισχύ.

Όπως σας ενημερώσαμε και την περασμένη εβδομάδα, ο Ryan Dungey κατάφερε να κατακτήσει στο Las Vegas τον τρίτο του συνεχόμενο τίτλο στην κατηγορία AMA SX 450.

Φαίνεται όμως ότι αυτή του η επιτυχία δεν ήταν αρκετή ώστε να τον κρατήσει στην ενεργό δράση, με τον αναβάτη της KTM να ανακοινώνει την οριστική αποχώρησή του στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Anaheim της Καλιφόρνια.

Ο εννέα φορές πρωταθλητής από τη Minnesota πιέστηκε τη φετινή χρονιά τόσο από τον ανταγωνισμό όσο και από τον ίδιο του τον εαυτό, με τον ίδιο να αναφέρει ότι πλέον δεν διασκεδάζει τους αγώνες όπως παλιά.

Ο ίδιος ο Dungey ανέφερε επίσης ότι άρχισε να σκέφετεται την εγκατάλειψη από την ενεργό δράση, λίγο πριν το ατύχημα που είχε πέρυσι στο Lakewood του Colorado, το οποίο παρολίγο να τερματίσει πρόωρα την καριέρα του.

Απόσυρση Ryan Dungey
Ένας πολύ μεγάλος αναβάτης και πρωταθλητής, σταματάει τους αγώνες στο απόγειο της καριέρας του. Αυτός είναι ο Ryan Dungey

Η απόσυρση του Ryan Dungey από τους αγώνες έχει άμεση ισχύ και αυτό σημαίνει ότι δεν θα δούμε τον μεγάλο αυτό αναβάτη στο πρωτάθλημα Outdoor των Ηνωμένων Πολιτειών, Lucas Oil Pro Motocross.

Η απώλεια του πρωταθλητή έχει αφήσει τους Αυστριακούς της KTM με μια κενή θέση, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιος θα είναι αυτός που θα την αναλάβει.

Εσείς μπορείτε να δείτε ολόκληρο το video της απόσυρσης του Ryan Dungey παρακάτω, μέσα από το επίσημο υλικό της KTM Sportmotorcycle GmbH.