Moto3 Jerez – Q – Απίθανη pole για Martin

Οι σημερινές κατατακτήριες δοκιμές της Moto3 είδαν τον Jorge Martin να είναι ο επικρατέστερος, με τους Aron Canet και Romano Fenati να σημειώνουν χρόνους που θα τους φέρουν δίπλα στον Ισπανό στην εκκίνηση του Ισπανικού GP.

Ο καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές και έτσι οι αναβάτες βγήκαν σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη του 40λεπτου για να γράψουν απο νωρίς γρήγορους γύρους. Τον πρώτο ταχύτερο στο υψηλό 1.50sec έγραψε ο Aron Canet, όμως γρήγορα οι χρόνοι άρχισαν να ‘πέφτουν’.

Ο Romano Fenati ηταν ο πρώτος αναβάτης που σημείωσε χρόνο κάτω από το 1.47sec., με τον Ιταλό, τον Binder και τον Mir να δείχνουν εξ’ αρχής πως θα μας απασχολήσουν στις κατατακτήριες δοκιμές της μικρής κατηγορίας. Οι τρεις τους συνέχισαν να κατεβάζουν τους χρόνους τους, με τον Romano Fenati να εξακολουθεί να είναι ο ταχύτερος.

Την πολύ καλή του εμφάνιση από χθες συνέχισε ο αναβάτης με την wildcard συμμετοχή, Vicente Perez, του οποίου το όνομα φιγουράριζε στις πρώτες 5 θέσεις των ταχύτερων χρόνων, μετά την ολοκλήρωση των πρώτων 15 λεπτών. Στη συνέχεια όλοι σχεδόν οι αναβάτες μπήκαν στα pit για την αλλαγή σε φρέσκα ελαστικά, βγαίνοντας στην πίστα για τα τελευταία 20 λεπτά και την μάχη των κατατακτήριων.

Στην εξίσωση της pole position μπήκε και ο αναβάτης που βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας της Moto3, Jorge Martin, ο οποίος ‘κατέβασε’ πάνω απο μισό δευτερόλεπτο τον χρόνο του Fenati με 1.46.004, καταγράφοντας παράλληλα νέο ρεκόρ πίστας.

Οι Bulega-Canet ανέβηκαν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα, έχοντας όμως διαφορά 6 δεκάτων από τον Martin. Την ίδια στιγμή, ο Gabriel Rodrigo σημείωσε την πρώτη πτώση των επίσημων δοκιμών. Με πέντε λεπτά να απομένουν, όλοι οι αναβάτες θέλησαν να επιτεθούν στον πολύ καλό χρόνο του Jorge Martin, εκτός από τον Phillip Oettl που σημείωσε πτώση και έχασε κάθε ελπίδα για την μάχη της 1ης θέσης.

Fenati και Mir βελτίωσαν τους χρόνους τους όμως παρείμεναν και πάλι πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον τρομερό χρόνο του Ισπανού αναβάτη της Del Conca Gresini, ένας χρόνος που έμεινε στην κορυφή ως και το πέσιμο της καρώ σημαίας.

Έτσι, ο Jorge Martin θα εκκινήσει για δεύτερη φορά φέτος από την pole position με μια φανταστική επίδοση, με τον χρόνο του νεαρού αναβάτη να είναι 4 δέκατα ταχύτερος από τον αμέσως επόμενο Aron Canet, που με τον τελευταίο γύρο του ανέβηκε στην 2η θέση.

Πίσω του στην 3η θέση βρέθηκε ο Romano Fenati, με τον χρόνο του Joan Mir να τον φέρνει προσωρινά στην 4η θέση. Ο χρόνος του Ισπανού στη συνέχεια ακυρώθηκε λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας, και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος υποχώρησε στην 9η θέση.

Έτσι τις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας συμπλήρωσαν οι Bulega, Ramirez, Antonelli, Suzuki, Migno και Darryn Binder.

Αναλυτικότερα το αυριανό grid: