Μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων και υπερκυβισμός για την BMW R1200GS του 2018

Η BMW φαίνεται ότι ετοιμάζει την νέα γενιά της BMW R1200GS, η οποία σύμφωνα με το περιοδικό Motorrad θα διαθέτει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων (VVT), ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αύξηση και στον κυβισμό του δημοφιλούς μοντέλου για το 2018.

Παρά τα πρόσφατα προβλήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και έφεραν μια μεγάλη ανάκληση σε πολλές χώρες του κόσμου (μέχρι και παύση πωλήσεων στις Η.Π.Α.), η BMW φαίνεται ότι δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια και θέλει το 2018 να παρουσιάσει την R1200GS πιο ανταγωνιστική από ποτέ.

Άλλωστε, η touring-adventure μοτοσυκλέτα είναι για τους Βαυαρούς ότι πολυτιμότερο έχουν, καθώς η R1200GS κατέχει πάνω από το 50% των συνολικών πωλήσεων της εταιρίας. Έτσι, η BMW δείχνει να εξελίσσει το προϊόν της, με το περιοδικό Motorrad να αναφέρει ότι η νέα σειρά των boxer κινητήρων που τροφοδοτούν τη σειρά ‘R’ θα διαθέτει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων.

Επιπρόσθετα, το ίδιο περιοδικό κάνει λόγο για αύξηση του κυβισμού της μοτοσυκλέτας από τα 1170cc στα 1250cc, δίνοντας μια ‘ανάσα’ δύναμης και ροπής στο μοντέλο των Γερμανών.

BMW R1200GS VVT engine 2018
Πολλοί είναι οι φίλοι της BMW R1200GS που περιμένουν πως και πως να την δουν να ανανεώνεται για το 2018

Αυτές οι δύο αλλαγές φαίνεται ότι θα δώσουν στην R1200GS τα ‘όπλα’ που χρειάζεται ώστε να συνεχίσει να βλέπει τον ανταγωνισμό στα ‘μάτια’, ειδικά τώρα που η φήμη της μοτοσυκλέτας κλονίζεται και ο ανταγωνισμός αυξάνεται διαρκώς.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και η Ducati ετοιμάζει την δική της ανανεωμένη πρόταση με την Multistrada 1260, σε μια κατηγορία που αναμένεται να αποκτήσει εξαιρετικό ενδιαφέρον το 2018. Το πιθανότερο είναι να δούμε όλα αυτές τις φήμες που ακούμε κατά καιρούς να παίρνουν σάρκα και οστά στην Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου (EICMA) στις αρχές του Νοέμβρη, έτσι, ως τότε, συνιστούμε υπομονή…

Μείνετε συντονισμένοι!