MotoGP – Lorenzo – Η Ducati πρέπει να υιοθετήσει τη φιλοσοφία της Yamaha στο πλαίσιο
Ο Jorge Lorenzo ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η Ducati θα έπρεπε να υιοθετήσει μια φιλοσοφία όπως αυτή της Yamaha αναφορικά με το πλαίσιο, η οποία θα εστιάζει περισσότερο στις μικρές, συχνές αναβαθμίσεις σε αυτό τον τομέα.
Η εκκίνηση της νέας πτυχής της καριέρας του Jorge Lorenzo δεν έχει φέρει και τα καλύτερα αποτελέσματα για τον ίδιο, του οποίου η 9η θέση στο Texas ήταν ότι καλύτερο έχει να επιδείξει από όταν ανέβηκε στη σέλα της Desmosedici.
O Ισπανός αναβάτης βρίσκεται τώρα στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ μαζί με τον Andrea Dovizioso θεωρεί ότι η Ducati χρήζει βελτίωσης όσο αφορά την προσέγγισή της για το concept του MotoGP.
«Η Yamaha και η Ducati είναι δύο πολύ διαφορετικοί κατασκευαστές, με δύο διαφορετικές φιλοσοφίες,» ξεκίνησε να λέει ο Lorenzo. «Η Yamaha είχε πάντοτε εμμονή με το πλαίσιο, με το να κάνει τη ζωή των αναβατών ευκολότερη.
«Από την άλλη πλευρά, η Ducati, επέλεξε τα τελευταία 10 χρόνια την παραγωγή του πιο δυνατού κινητήρα και την διαχείριση αυτού με καλά ηλεκτρονικά.
«Ίσως τώρα χρειάζεται να αλλάξουμε προτεραιότητες και, εκτός από το να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τον κινητήρα, να δοκιμάσουμε νέους τύπους πλαισίου ώστε να κάνουμε το στρίψιμο ευκολότερο και να κάνουμε τη ζωή του αναβάτη ευκολότερη.»
Παρ’ ότι το 2016 απέφερε δύο νίκες για την Ιταλική ομάδα έπειτα από σχεδόν πεντέμιση χρόνια, το 2017 το δίδυμο της Ducati δείχνει πιο μακριά από την επανάληψη αυτής της επιτυχίας. Ο λόγος είναι η κατάργηση των αεροδυναμικών πτερυγίων, ένας τομέας όπου οι Ιταλοί είχαν αποκτήσει ένα καλό αποτέλεσμα.
Πέρα από αυτό, το νέο επαναστατικό fairing των ‘κόκκινων’ δεν έχει κάνει ακόμη την εμφάνισή του σε κάποιο Grand Prix, κάτι που ίσως σημαίνει ότι η Ducati πρέπει να συνεχίσει τις δοκιμές της στο σχεδιαστήριο έως ότου βρει κάτι καλύτερο από αυτό.
Ερωτηθείς για το αν ο έλεγχος της σούζας αποτελεί πρόβλημα για τον ίδιο χωρίς κάθετη δύναμη από τα ‘φτεράκια’, ο Lorenzo απάντησε:
«Όχι τόσο πολύ η σούζα, αλλά περισσότερο με την επαφή του μπροστινού σχεδόν παντού. Χάνουμε κάποια επαφή, έτσι σε κάποια σημεία πρέπει να κλείσουμε λίγο παραπάνω γκάζι, χάνουμε λίγο περισσότερο από ότι οι άλλοι κατασκευαστές.
«Αποφάσισαν να αλλάξουν τους κανονισμούς, έτσι πρέπει να προσαρμόσουμε την εξέλιξή μας με αυτούς τους κανόνες. Τόσες πολλές επιταχύνσεις (στο Texas), δεν έχουμε την ίδια δύναμη στο μπροστινό. Όμως έτσι είναι, πρέπει να το ξεχάσουμε και να δουλέψουμε ώστε να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα χωρίς ‘φτεράκια’».