Αγάπη μου συρρίκνωσα το Monster!

Θέλεις Ducati αλλά τα λεφτά δεν σου βγαίνουν. Λες ας πάρω το ‘μικρό’ Monster 696 αλλά τα ρημάδια πάλι δεν σε φτάνουν. Ε λοιπόν, μην απογοητεύεσαι. Υπάρχει και πιο μικρό. Το όνομά του, Monster 110.

Οι μικρές εταιρίες από την Ασία φημίζονται για τις αντιγραφές των σχεδίων των πιο καταξιωμένων κατασκευαστών, όμως η Quang Phu’ong Motor (ναι, αυτή), έφτιαξε ένα πάρα πολύ πιστό αντίγραφο της Ducati Monster, φυσικά σε σμίκρυνση.

Το μέγεθός του το κατατάσσει στην κατηγορία των mini/paddock bikes, ενώ για να μιλάμε και με πιο συγκεκριμένα στοιχεία, στην κατηγορία του Honda MSX 125. Όσο για τις ομοιότητές του με το μεγαλύτερο΄τέρας’; Φέρει παρόμοιο φανάρι εμπρός (με το διαχωριστικό του!), σωληνωτό, κατακόκκινο πλαίσιο και κοντή ουρά.

Επιπρόσθετα έχει ανάποδο πηρούνι εμπρός, ενώ τα όργανά του είναι φηφιακά. Η τιμή του είναι λίγο πάνω από τα 1.200€ στην Ευρωπαϊκή αγορά, με όλα του τα ‘καλούδια’ και τις ομοιότητες με την συνονόματη Ducati.

Και αν το σκέφτεσαι που είναι πιο μικρό από αυτό που θα ήθελες, θα σου περάσει αμέσως μόλις κάτσεις στη σέλα του και δεις ότι ακόμη και στο τεπόζιτο γράφει Ducati. Τι νόμισες. Μιλάμε για πλήρη αντιγραφή.

Εξ’ άλλου η βάση του αποτελείται από το ήδη δοκιμασμένο GPX Demon, το οποίο είναι Ταϊλανδέζικης καταγωγής και ήδη έχει κάνει πάταγο στην Ασία. Και μην ξεχνάμε τις βελτιώσεις. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από μικροσκοπικά ‘τερατάκια’, τα οποία μάλλον έχουν πάρει αναβολικά.

Εμείς το μόνο που ελπίζουμε είναι δούμε κάποια στιγμή κάτι αντίστοιχο και από κοντά!