MotoGP Red Bull Ring – FP1&FP2 – Με το δεξί ο Dovizioso

Ο Andrea Dovizioso εκκίνησε την πρώτη ημέρα δοκιμών στο Red Bull Ring με το δεξί, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο. Πίσω του βρέθηκαν οι Maverick Vinales και Dani Pedrosa, με τις Ducati φέτος να μην δείχνουν όσο δυνατές έδειχναν πέρυσι στην Αυστρία.

FP1: Η πρωϊνή χρονομετρημένη διαδικασία ξεκίνησε με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες και αρκετή υγρασία (87%). Η 1η θέση μετά και το πρώτο μισό της διαδικασίας ανήκε στον νικητή των δύο προηγούμενων αγώνων, με τον Marquez όμως να χάνει 15 λεπτά πριν το τέλος τη θέση του από τον Andrea Dovizioso.

Ο Ιταλός έδειξε ότι είχε αρκετή ταχύτητα πάνω στην Ducati του κρατώντας για αρκετή ώρα την πρωτοπορία, όμως ο Hector Barbera της Avintia Ducati τον πέρασε μόλις στο τελευταίο λεπτό της διαδικασίας.

Το 1.24.631 έδωσε στον Ισπανό την 1η θέση, καθώς παρ’ ότι ο Dovizioso σημείωσε στη συνέχεια ταχύτερο πέρασμα, ο χρόνος του ακυρώθηκε επειδή ξεπέρασε τα όρια της πίστας. Έτσι ο Ιταλός έμεινε στη 2η θέση, με τον Dani Pedrosa να ανεβαίνει στην 3η, με 1.24.744.

Η 4η θέση πήγε στον Maverick Vinales, ο οποίος άφησε μία θέση πίσω του τον Marc Marquez αλλά και τον Johann Zarco που συμπλήρωσε την πρώτη 6άδα. Τη δεκάδα της κατάταξης ολοκλήρωσαν οι Petrucci, Redding, Lorenzo και Crutchlow, με τον Pol Espargaro να φέρνει την RC16 στην 11η θέση, στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας του.

Ο Valentino Rossi ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με μια 12η θέση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτοι 14 αναβάτες σημείωσαν χρόνο μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο. Ο αναβάτης που βρέθηκε στην τελευταία θέση (Karel Abraham), ‘έγραψε’ χρόνο μόλις 1.608sec μακριά από τον πρωτοπόρο Barbera.

FP2: Με το πέρας του FP1 ήρθε η βροχή στην πίστα της Αυστρίας, με την επιφάνεια να μην στεγνώνει ως την εκκίνηση του FP2. Τα πρώτα 15 λεπτά στο Red Bull Ring δεν είδαν ιδιαίτερη δράση, με τον Loris Baz να διατηρεί τα σκήπτρα της κατάταξης.

Στη συνέχεια ο Marc Marquez πέρασε μπροστά, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει και την πίστα να στεγνώνει ταχύτερα με τη βοήθεια και των έντονων ανέμων που επικρατούσαν στην πίστα.

Φυσικά, όπως συνηθίζεται, τα τελευταία λεπτά ήταν αυτά που μας έδωσαν τις περισσότερες συγκινήσεις, με τους Zarco, Lorenzo, Pedrosa και Vinales να περνούν έστω και για λίγο από την 1η θέση. Όλοι τους ήταν ήδη ταχύτεροι από ότι ήταν ο Barbera το πρωί, όμως ο αναβάτης που δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα ήταν ο Dovizioso.

Ο Ιταλός σημείωσε 1.24.046 στο τέλος, έναν χρόνο ο οποίος ήταν ταχύτερος από τον αντίστοιχο του Vinales κατά 0.234sec. Ο Ισπανός δεν είχε χρόνο να απαντήσει, την ώρα που ο Pedrosa επιβεβαίωνε τη φόρμα του με μια ακόμη 3η θέση.

Η πρώτη εξάδα συμπληρώθηκε από τους Zarco, Lorenzo και Marquez, με τους Crutchlow, Aleix Espargaro, Redding και Bautista να κλείνουν την πρώτη 10άδα. Εκτός αυτής βρέθηκε και πάλι ο Valentino Rossi (12ος), ο οποίος για δεύτερη συνεχή διαδικασία ολοκλήρωσε πίσω από τον Pol Espargaro της KTM.

Να σημειώσουμε ότι στις δοκιμές της Παρασκευής και οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati χρησιμοποίησαν το νέο fairing της Desmosedici που είδαμε για πρώτη φορά στην Τσεχία.

Ο μόνος που δεν βελτίωσε τον χρόνο του στο FP2 ήταν ο Hector Barbera, του οποίου το 1.24.631 που πέτυχε το πρωί του δίνει ως τώρα την 6η θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα.

Αναλυτικότερα η κατάταξη των συνδυασμένων αποτελεσμάτων της πρώτης ημέρας:

MotoGP Red Bull Ring 2017 Αποτελέσματα FP1 & FP2
MotoGP Red Bull Ring 2017 Αποτελέσματα FP1 & FP2