WSBK Chang Circuit – FP1&FP2 – Rea και πάλι Rea!

Η ώρα για τον δεύτερο Γύρο του WSBK έφτασε και ο Jonathan Rea απέδειξε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Κοντά του οι Sykes, Melandri και Davies.

FP1 – Από εκεί που το άφησε ο Rea

Η ηλιοφάνεια που επικρατούσε στην Ταϋλανδέζικη πίστα σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία των 30°C, έδωσε στους αναβάτες την ευκαιρία να δείξουν τις πλήρης δυνατότητές τους.

Στην κορυφή των χρόνων βρισκόταν για την περισσότερη διάρκεια της διαδικασίας ο Chaz Davies με την Ducati του, πρωτού οι Jonathan Rea και Marco Melandri κάνουν μια τελευταία επίθεση στο χρονόμετρο, αφήνοντάς τον στην 3η θέση.

Το τρίο των αναβατών ήταν και οι μόνοι που ‘έσπασαν’ το φράγμα του 1.34sec, με το 1.33.742 του Rea να του δίνει την πρωτιά στο ξεκίνημα του 2ου Γύρου του Πρωταθλήματος WSBK.

Συνεχίζοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, ο Xavi Fores πλάσσαρε εαυτόν στην 4η θέση της κατάταξης, μια μπροστά από τον Tom Sykes. Ο Βρετανός δεν έχει ξεκινήσει ιδανικά την φετινή του προσπάθεια και θα πρέπει να βελτιωθεί αν θέλει να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους για τον φετινό Τίτλο.

Τη δεκάδα σφράγισαν οι Lowes, Van der Mark, Torres, Reiterberger και ο Nicky Hayden, ο οποίος προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Honda του. Εκτός κατάταξης έμεινε ο Leon Camier με την MV Agusta, ο οποίος παρέμεινε στα box της ομάαδας του.

FP2 – Ασταμάτητος!

Οι άψογες καιρικές συνθήκες συνεχίστηκαν και στο FP2, με τον Jonathan Rea να είναι ο πρώτος που σημείωσε χρόνο κάτω από το 1.34sec, παραμένοντας στην κορυφή της κατάταξης ως και τα τελευταία 10 λεπτά.

Τότε ήταν που ανέλαβαν δράση οι αναβάτες της Ducati, με τον Melandri να είναι αυτός που πλησίασε το χρόνο του αναβάτη της Kawasaki στα +0.017sec. Ο Davies όμως από την 3η θέση σημείωσε 1.33.895 και πέρασε στην κορυφή, κανείς όμως δεν είχε υπολογίσει τον Tom Sykes.

Ο δεύτερος αναβάτης της Kawasaki Racing Team πέρασε στην κορυφή του FP2 δύο μόλις λεπτά πριν το πέσιμο της καρώ σημαίας, με τον Rea όμως να απαντά αμέσως και να παίρνει εκ νέου την πρωτοπορία με 1.33.573.  Αυτός του ο χρόνος ήταν και ο ταχύτερος της πρώτης ημέρας.

Έτσι, στην 3η θέση της διαδικασίας βρέθηκε και πάλι ο Davies, με τον Melandri και τον Alex Lowes να τον ακολουθούν. Fores, Torres, Van der Mark, Reiterberger και Laverty έκλεισαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία έλειπαν και πάλι οι δύο αναβάτες της Honda, Bradl (12ος) και Hayden (13ος).

Στην πίστα βρέθηκε κανονικά αυτή τη φορά ο Leon Camier, ο οποίος ολοκλήρωσε μόλις 14ος.

Αναλυτικότερα τα συνδυασμένα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας:

H δράση θα συνεχιστεί αύριο με δοκιμές, superpole και τον πρώτο αγώνα του τριημέρου! Μείνετε συντονισμένοι!

Αφήστε μια απάντηση