MotoGP – Ο Vinales πιστεύει ότι μπορεί να τερματίσει το σερί του Marquez στο Texas

Ο Maverick Vinales πιστεύει ότι αυτή την Κυριακή μπορεί να γίνει ο πρώτος αναβάτης που θα νικήσει τον Marc Marquez στο Texas, σπάζοντας το σερί του συμπατριώτη του στην Αμερικάνικη πίστα.

Η πίστα του Austin μπήκε στο πρόγραμμα του MotoGP ταυτόχρονα με την είσοδο του Marc Marquez στη μεγάλη κατηγορία, με τον Ισπανό να δείχνει εξ’ αρχής πως βολεύεται εκεί, κερδίζοντας τον αγώνα μπροστά από τον teammate του, Dani Pedrosa. Έκτοτε ο Marquez είναι αήττητος στο Texas, έχοντας κερδίσει 4 φορές εκκινώντας από ισάρριθμες pole position.

O Vinales στα δύο του χρόνια ως αναβάτης της Suzuki τερμάτισε στην 9η και την 4η θέση στην ίδια πίστα, ενώ φέτος, προερχόμενος από τις νίκες του σε Κατάρ και Αργεντινή, πιστέυει ότι μπορεί να κατακτήσει και τον Αμερικάνικο Γύρο.

«Γνωρίζω ότι ο Marc είναι πραγματικά καλός εκεί, όμως είναι επίσης και μια από τις αγαπημένες μου πίστες,» ξεκίνησε να λέει ο 22χρονος, ο οποίος περνούσε το δικό του μήνυμα με τα λεγόμενά του. «Είναι μια από τις πίστες όπου φυσιολογικά είμαι γρήγορος.

«Θα προσπαθήσουμε να πάμε εκεί με την ίδια νοοτροπία· να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα καλό set-up, γνωρίζουμε ότι έχουμε μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, πρέπει μόνο να βρούμε τον τρόπο να πάμε γρήγορα.

Ο Marc Marquez είναι ο απόλυτος κυριάρχος του Texas εδώ και 4 χρόνια

«Πιστεύω ότι είναι δυνατόν. Πρόκειται να δουλέψουμε σκληρά, το Texas είναι μια πραγματικά καλή πίστα για εμένα, πάντα νιώθω καλά με τις αλλαγές κατεύθυνσης, τις γρήγορες στροφές, το σκληρό φρενάρισμα. Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα

Από την πλευρά του ο Marquez δεν έχει ξεκινήσει καλά την υπεράσπιση του Τίτλου του, με τον Ισπανό να αναφέρει ότι το λιγότερο που χρειάζεται στην Αμερική είναι το βάθρο.

«Θέλω να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα και το Texas είναι μια πίστα που μου αρέσει. Δεν μιλάω καν για νίκη, αλλά για τη μάχη του πρώτου βάθρου της χρονιάς. Χρειαζόμαστε κάποια σταθερότητα επειδή ο Vinales κέρδισε ήδη δύο φορές και ο Valentino βρέθηκε στο βάθρο δύο φορές. Και οι δύο Yamaha φαίνονται πολύ ανταγωνιστικές.

«Αν υπάρχει μια πιθανότητα νίκησς στο Austin, θα προσπαθήσω, όμως πρέπει να αντιληφθούμε εάν είναι δυνατό. Πρέπει να μάθουμε από το λάθος της Αργεντινής.

«Θα δούμε όταν φτάσουμε εκεί, όμως επιμένω ότι ένας τερματισμός στο βάθρο θα ήταν ιδανικός ώστε να ανακτήσουμε λίγη σταθερότητα