Η Suzuki σχεδιάζει Burgman με κίνηση και στους δύο τροχούς!

Μόλις πριν λίγες ημέρες παρουσιάσαμε την ιδέα της BMW για ένα σύστημα μοτοσυκλέτας που θα δίνει κίνηση και στον εμπρός τροχό, μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα. Φαίνεται όμως ότι οι Γερμανοί δεν ήταν οι μόνοι που το σκέφτηκαν, με το Αμερικάνικο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων να φέρνει στο φως ότι και στη Suzuki ετοιμάζουν κάτι αντίστοιχο.

Η αίτηση ευρεσιτεχνίας παραδώθηκε τον Οκτώβρη, όμως μόλις αυτές τις ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας. Σε αυτή φαίνεται ένα scooter της Suzuki – πιο συγκεκριμένα ένα Burgman 200 – το οποίο φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο τροποποιημένο κέντρο του εμπρός τροχού, το οποίο θα βοηθά το scooter στην προώθησή του, σε συνδυασμό φυσικά με τον κινητήρα που δίνει κίνηση στον πίσω τροχό.

Το project της Suzuki βρίσκεται ακόμη στα φάση των σχεδίων

Σε αυτά τα σχέδια βλέπουμε τον εμπρός τροχό να φέρει ένα τύπο ψαλιδιού και ένα μοτέρ τοποθετημένο στην αριστερή πλευρά του τροχού, ενώ στη δεξιά πλευρά βλέπουμε το αμορισέρ αλλά και το φρένο του scooter. Με αυτόν τον τρόπο η Suzuki φαίνεται πως επικεντρώνεται στην κατανομή του βάρους μεταξύ της αριστερής και της δεξιάς πλευράς, όμως δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για την απόδοση του κινητήρα ή για το πως τροφοδοτείται.

Το εμπρός ψαλίδι είναι βασισμένο σε ένα άκαμπτο πηρούνι σε ένα σημείο περιστροφής, όπως φαίνεται και στα σχέδια. Το αμορτισέρ συνδέεται με το επάνω μέρος του δεξιού πηρουνιού και το ψαλίδι σε ένα σημείο ακριβώς πάνω από τον άξονα του τροχού.

Το δισκόφρενο και η δαγκάνα είναι επίσης στη δεξιά πλευρά, παρέχοντας βέλτιστη κατανομή βάρους και εύκολη πρόσβαση στο φρένο και το αμορτισέρ. Πολύ εύκολη φαίνεται και η πρόσβαση και  στην αριστερή πλευρά, όπου είναι τοποθετημένος ο κινητήρας. Ο κινητήρας κινεί έναν άξονα συνδεδεμένο με ένα πλανητικό σύστημα μετάδοσης για την ενεργοποίηση του μπροστινού τροχού.

Πέρα όμως από αυτό υπάρχει και μια δέυτερη εκδοχή της ίδιας ευρεσιτεχνίας, όπου παρουσιάζεται το ίδιο scooter με διαφορετικό όμως σχεδιασμό στα μέρη τα οποία θα τοποθετηθούν για τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα.

Οι ιδέες της Suzuki για το μέλλον του Burgman (και των μοτοσυκλετών της γενικότερα) είναι παραπάνω από μία, αφήνοντας μας να περιμένουμε πότε θα δούμε κάποια από αυτές εφαρμοσμένες σε κάποιο από τα επόμενα concept της.

Τώρα, αν οι Ιάπωνες είναι τόσο τολμηροί και αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν την ιδέα τους κατ’ ευθείαν σε κάποιο μοντέλο παραγωγής, τι να πούμε, είμαστε εδώ και θα περιμένουμε την επόμενη κίνησή τους!