Πωλείται η αγωνιστική Kawasaki της Piper Cams!

Πριν λίγες εβδομάδες είδαμε τη θρυλική Suzuki RGB500 του Barry Sheene να πωλείται στο e-bay, με την δίχρονη μοτοσυκλέτα των 500cc να ‘ψάχνει’ νέο ιδιοκτήτη. Αυτή τη φορά, ένα άλλο κομμάτι της Βρετανικής αγωνιστικής ιστορίας είναι έτοιμο να αλλάξει χέρια!

Η Piper Cams είχε κατασκευάσει τη δεκαετία του 1980 μόλις τέσσερις μοτοσυκλέτες για χρήση σε αγώνες αντοχής, με το πλαίσιο των Kawasaki που χρησιμοποιούσε να είναι κατασκευασμένο από τον ίδιο τον βελτιωτικό οίκο.

Ο κινητήρας ανήκε στις GPZ1100 και πρόσφερε ιπποδύναμη της τάξεως των 128hp, η οποία περνούσε στον πίσω τροχό μέσω ενός κοντού κιβωτίου ταχυτήτων. Τα περιφερειακά μέρη της είναι ‘διαμάντια’ της εποχής, με τα φρένα να ανήκουν στην Lockheed, τους τροχούς να είναι φτιαγμένοι από μαγνήσιο και το τεπόζιτο να είναι αλουμινένιο.

Όσο για τα φώτα που κοσμούν τη μοτοσυκλέτα, μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για μοτοσυκλέτα αντοχής και αυτές δεν σταματούν να αγωνίζονται μόλις πέσει η νύχτα. Η Kawasaki της Piper Cams είναι συλλεκτική και έχει κατακτήσει αρκετές δάφνες στην Αγγλία, με την τιμή της να οριοθετείται στις 10.500€.

Και μη σκεφτείτε ότι είναι πολλά για μια ‘παλιά’ μοτοσυκλέτα, είναι συλλεκτική, είναι αγωνιστική και οι επιδόσεις μπορεί να μην είναι κορυφαίες, αλλά ακόμα στέκονται στο δρόμο. Όσο για το στυλ της; Είναι τόσο ρετρό που ο νέος ιδιοκτήτης της αναμένεται να νιώσει στιγμές νοσταλγικές…

Piper Cams Kawasaki
Η Kawasaki της Piper Cams