Miguel Oliveira – Moto2 – Week 16

Ο αναβάτης της εβδομάδας μας αυτή τη φορά είναι Πορτογάλος, αγωνίζεται στην μεσαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Grand Prix και πρόσφατα κατέκτησε το πρώτο βάθρο στην κατηγορία για τον ίδιο και την εταιρία που αντιπροσωπεύει. Ο λόγος φυσικά για τον Miguel Oliveira.

Ο 22χρονος αναβάτης του Aki Ajo και της KTM αγωνίζεται στα GP από το 2011, έχοντας ως κορυφαία στιγμή της 2η θέση του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Moto3 το 2015. Το 2016 μεταπήδησε στη Moto2, όμως τα αποτελέσματά του με την ομάδα Leopard Racing ήταν πενιχρά.

Για φέτος όμως, η KTM τον ήθελε και πάλι στις τάξεις τις, ώστε να οδηγήσει το νέο της project. Τον στρατολόγησε λοιπόν και ο Oliveira δεν απογοήτευσε στις χειμερινές δοκιμές του αγώνα.

Στον εναρκτήριο γύρο του Κατάρ το βάθρο του ξέφυγε για πολύ λίγο, όμως στην Αργεντινή ήταν πολύ δυνατός, κατακτώντας τόσο την pole position το Σάββατο, όσο και τη 2η θέση την Κυριακή του αγώνα.

Η εμφάνισή του εκεί ήταν κάτι παραπάνω από πολύ καλή και είμαστε σίγουροι πως, αν δεν δυσκολευόταν στην αρχή του αγώνα, θα μπορούσε να μάχεται ακόμη και για τη νίκη. Μια νίκη με μια νεοσύστατη ομάδα, η οποία μετρά μόλις λίγους μήνες συνεργασίας.

Επειδή όμως με το ‘αν’ και το ‘μπορεί’ δεν κερδίζεις αγώνες και Τίτλους, θα αφήσουμε τον Miguel να ‘μιλήσει’ μέσα στην πίστα και να δείξει αν τελικά μπορεί ή όχι να γράψει ιστορία. Ήδη έχει ξεκινήσει να το κάνει, αν θα συνεχίσει όμως να το πράττει είναι καθαρά στα χέρια του και πιο συγκεκριμένα… στο δεξί του χέρι.