MotoGP Termas de Rio Hondo – Q1&Q2 – Επέλαση Marquez!

Ο Marc Marquez πήρε μια καταπληκτική pole position σήμερα στην Αργεντινή, αφήνοντας πίσω του τον εξίσου εκπληκτικό Karel Abraham αλλά και τον Cal Crutchlow. Από την 6η και 7η θέση θα εκκινήσουν τον αυριανό αγώνα οι Vinales – Rossi.

Q1: Με σημαντικά ονόματα στη λίστα των συμμετοχών των πρώτων κατατακτηρίων δοκιμών, ο Andrea Dovizioso θέλησε να εξασφαλίσει από νωρίς την συμμετοχή του στο Q2, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο. Η βροχή που στο μεταξύ δεν είχε σταματήσει ανάγκασε τους αναβάτες να βγουν στην πίστα με τα βρόχινα ελαστικά.

Οι θέσεις άλλαζαν συνεχώς κατόχους, όμως ο Dovizioso κρατούσε την 1η θέση με διαφορά πάνω από 0.5sec από τον 2ο. Ο πρώτος που τον πλησίασε ήταν ο Dani Pedrosa δύο λεπτά πριν το τέλος, με τον Rossi να έχει μείνει μια θέση πίσω από τον Ισπανό.

Ο Ιταλός στο τελευταίο του πέρασμα ‘έγραψε’ τον 1ο χρόνο, με τον Dovizioso να κοιτά τα monitor με αγωνία, καθώς είχε επιλέξει να μείνει στα box της ομάδας του. Ο Pedrosa επιβεβαίωσε τις ανησυχίες του αναβάτη της Ducati, κάνοντας τον ταχύτερο γύρο στον τελευταίο του γύρο, αφήνοντας 2ο τον Rossi και ‘πετώντας’ παράλληλα τον Dovizioso εκτός Q2.

Ο Τσέχος Karel Abraham ήταν αναμφίβολα η έκπληξη της ημέρας

Q2: Η βροχή σταμάτησε και τα πρώτα λεπτά της διαδικασίας είδαν την πίστα να στεγνώνει. Όμως μερικά λεπτά αργότερα η βροχή ήρθε και πάλι, με τους αναβάτες να βγαίνουν στην πίστα με μεσαία βρόχινα εμπρός-πίσω ελαστικά. Ο μόνος που βγήκε με μεσαίο εμπρός και μαλακό πίσω ήταν ο Danilo Petrucci.

Εννέα λεπτά πριν το τέλος ο Baz πέρασε στην κορυφή της κατάταξης, με τον Vinales να ανεβαίνει στη 2η θέση. Την ίδια στιγμή ο Marquez ερχόταν με έναν εκπληκτικό χρόνο, σταματώντας τα χρονόμετρα 1.652sec ταχύτερα από τον 2ο!

Ο χρόνος του Ισπανού παρέμεινε στην κορυφή και στη συνέχεια, με τους υπόλοιπους αναβάτες να περιορίζονται στη μάχη της 2ης θέσης και πίσω. Ο Vinales έδειχνε να μην μπορεί να φτάσει τους χρόνους των πρώτων, ενώ στην ίδια κατάσταση βρισκόταν και ο teammate του, Valentino Rossi.

Παρ’ όλα αυτά ο Ιταλός βελτιώθηκε στη συνέχεια ανεβαίνοντας 4ος, όμως υποχώρησε στο τέλος της διαδικασίας στην 7η θέση. Από την άλλη ο Marquez συνέχιζε να πιέζει τον εαυτό του, βελτιώνοντας ακόμη ένα 1sec τον δικό του χρόνο! Ο χρόνος του Ισπανού ήταν εκπληκτικός και κανείς δεν ήταν σε θέση να τον πλησιάσει.

Ο Karel Abraham κατάφερε να φέρει τη ‘γερασμένη’ Ducati Desmosedici GP15 στην φοβερή 2η θέση, στο δεύτερό του GP από την επιστροφή του στο MotoGP! Την τριάδα έκλεισε ο σταθερότατος Crutchlow, με τους Petrucci και Pedrosa να κλείνουν την πρώτη πεντάδα.

Την τρίτη σειρά έκλεισε ο Maverick Vinales που έδειξε ότι στο βρεγμένο θέλει ακόμη βελτίωση, όμως θα πρέπει να τον δούμε και σε παρόμοιες συνθήκες σε κατάσταση αγώνα για πιο ασφαλή συμπεράσματα. Την τρίτη σειρά ανοίγει αύριο ο Valentino Rossi, με τους Aleix Espargaro, Loris Baz και Alvaro Bautista να κλείνουν τους πρώτους δέκα της κατάταξης.

Αναλυτικότερα το grid του αυριανού αγώνα: