15 χρόνια φυλάκισης σε οδηγό αυτοκινήτου που χτύπησε σκόπιμα μοτοσυκλετιστή

Μπορεί να μη συνέβη (ή να μη μαθεύτηκε) στη χώρα μας, όμως η είδηση είναι αρκετή για να μας δώσει τροφή για σκέψη. Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο William Crum δέχθηκε ποινή 15 ετών φυλάκισης, για εκ προθέσως μετακίνηση του εν κινήσει αυτοκινήτου του προς μοτοσυκλετιστή, προκαλώντας την πτώση του.

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εμάς το έχουμε συναντήσει κάποια στιγμή σε κάποιο δρόμο. Κάποιος οδηγός αυτοκινήτου να μη θέλει να μας αφήσει να περάσουμε ή να μας κλείνει το δρόμο διήθησης στα φανάρια. Ο εν λόγω κύριος το πήγε ένα βήμα παραπέρα, χτυπώντας με το αυτοκίνητό του τη μοτοσυκλέτα που τον προσπερνούσε.

Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος φάνηκε να μην έχει διάθεση για μεταμέλεια, λέγοντας μετά το περιστατικό ‘δεν με ενδιαφέρει’. Και κάπου εδώ, αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε, ποιος μπορεί να λέει ‘δεν με ενδιαφέρει’ όταν έχει προκαλέσει τραυματισμούς σε άλλους και θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο.

Σίγουρα όχι ένας άνθρωπος με σώας τας φρένας. Ή τουλάχιστον χωρίς σώας τας φρένας, με τα δικά μου κριτήρια. Πάντως ο ίδιος δέχθηκε ποινή 15 ετών για επίθεση με θανατηφόρο όπλο (δηλαδή το αυτοκίνητο) και φαίνεται ότι θα μείνει στη φυλακή έως και τα 84 του χρόνια (Συνελήφθη 69 ετών).

O αναβάτης της μοτοσυκλέτας τη ‘γλύτωσε’ μόνο με μικροτραυματισμούς, τη στιγμή που η συνοδηγός του πέρασε μεγάλο διάστημα στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Texas, με σπασμένο χέρι, μώλωπες και γρατζουνιές.

Για την ιστορία, ο Crum στην απολογία του είπε ότι η μετακίνηση του αυτοκινήτου του έγινε από ένα τσίμπημα αράχνης, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι ο μοτοσυκλετιστής πήγε να προσπεράσει σε δρόμο με διπλή συνεχόμενη γραμμή.

Ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας πήρε κλήση για αυτό του το παράπτωμα, που όμως απορρίφθηκε στη συνέχεια λόγω του ότι ο Crum οδηγούσε με ταχύτητα 45mph σε δρόμο με κατώτατο όριο τα 60mph.

 

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας; Σας έχει συμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο; Εμείς το μόνο που θα πούμε είναι να οδηγείτε πάντα προσεκτικά και με προστατευτικό εξοπλισμό, γιατί τα πράγματα ‘αγριεύουν’ κάθε μέρα εκεί έξω.

Δείτε το video: