WSBK Chang Circuit – Race 2 – Αγώνας με διακοπή και… Rea

Ο Jonathan Rea συνέχισε την κυριαρχία του στο WSBK, σε έναν αγώνα με πολλές πτώσεις και μια προσωρινή διακοπή. Στο βάθρο μαζί του οι Sykes – Melandri.

Μία ακόμη νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από τον Rea που έφτασε τις τέσσερις φετινές συνεχόμενες πρωτιές, μη αφήνοντας περιθώριο αμφισβήτησης σε κανέναν. Ο αναβάτης της Kawasaki εκκίνησε τον αγώνα από την 9η θέση, καθώς κέρδισε τον χθεσινό αγώνα.

Γρήγορα ανέβηκε στην 4η θέση πίσω από τον μεγάλο του φετινό αντίπαλο, Chaz Davies, με τους δύο διεκδικητές του Τίτλου να ξεκινούν μια όμορφη μάχη. Ο Davies, μη έχοντας περιθώριο απώλειας και άλλων βαθμών πίεζε, οδηγώντας κάπως νευρικά την Ducati Panigale R.

Ο Βρετανός τα κατάφερνε μια χαρά και κρατούσε τον Rea πίσω του, όμως στην προσπάθειά του να περάσει τον teammate του στη 2η θέση, είχε μια πτώση. Ο Rea τότε, μη έχοντας κάποιον να τον σταματήσει, κατάφερε να περάσει στην 1η θέση με άνεση.

Λίγο αργότερα όμως ο αγώνας διεκόπη, καθώς μια άσχημη πτώση του Lorenzo Savadori στην τελευταία στροφή της  πίστας ανάγκασε τους αλυτάρχες να κυματίσουν τις κόκκινες σημαίες.

Η μοτοσυκλέτα του Ιταλού παρέδωσε πνεύμα στο τέλος της πίσω ευθείας και ο ίδιος χωρίς να το αντιληφθεί, πάτησε τα λάδια που έρρεαν από τη μοτοσυκλέτα του, πέφτοντας άτσαλα.

Ο τυχερός της υπόθεσης ήταν ο Davies, ο οποίος θα εκκινούσε από την τελευταία θέση του grid στην επανεκκίνηση του αγώνα, έχοντας μια δεύτερη ευκαιρία συλλογής πολύτιμων βαθμών.

Με την επανεκκίνηση ο Rea έφυγε μπροστά και δεν κοίταξε ξανά πίσω του, με τους Melandri-Sykes να τον ακολουθούν. Πιο πίσω ο Davies ανέβαινε συνεχώς θέσεις, καταφέρνοντας σύντομα να μπει στην πρώτη δεκάδα.

Ο Rea έφτασε ανενόχλητος σε μια ακόμη νίκη, σημειώνοντας την 200η πρώτη θέση για τους Βρετανούς αναβάτες στο θεσμό.

Η μάχη για την 2η θέση ήταν ολόιδια με αυτή του πρώτου Σκέλους, με τον Melandri να ηγείται σε ολόκληρο τον αγώνα και τον Sykes να περνά μπροστά μόλις στη τελευταία στροφή του αγώνα.

Ένα ακόμη δυνατό αποτέλεσμα ήρθε από τον Alex Lowes που ανέβασε την Yamaha του στην 4η θέση, μια εμπρός από τον Jordi Torres που αμύνθηκε επιτυχημένα στις επιθέσεις του Davies, που κατάφερε να φτάσει ως την 6η θέση.

Στην 7η θέση ολοκλήρωσε ο Nicky Hayden εκμεταλλευόμενος και την πτώση του Laverty αλλά και το πρόβλημα που αντιμετώπισε με την μοτοσυκλέτα του ο Leon Camier.

H δεκάδα ολοκληρώθηκε από τους Xavi Fores, Roman Ramos και Marcus Reiterberger.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Αφήστε μια απάντηση