MotoGP Termas de Rio Hondo – FP3&FP4 – Βροχή, Crutchlow και Marquez!

Οι συνθήκες δυσκόλεψαν στην πίστα της Αργεντινής, με τους Cal Crutchlow και Marc Marquez να επικρατούν στο FP3 και FP4 αντίστοιχα.

FP3: Η χθεσινή συννεφιά μετατράπηκε σε βροχή σήμερα στην πίστα Termas de Rio Hondo, η οποία έκανε την εμφάνισή της σχεδόν 15 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης ελεύθερης διαδικασίας. Αυτό χάλασε τα σχέδια των περισσότερων αναβατών, καθώς μόλις οκτώ αναβάτες κατόρθωσαν να βελτιώσουν τους χθεσινούς τους χρόνους.

Ένας εξ’ αυτών ήταν και ο Cal Crutchlow ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος του FP3, αφήνοντας πίσω του τον Maverick Vinales για μόλις 0.095sec. To 1.39.772 που σημείωσε μάλιστα ο Βρετανός του έδωσε και την 2η θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα των ελεύθερων δοκιμών.

Η πρώτη δεκάδα της διαδικασίας ολοκληρώθηκε από τους Dani Pedrosa, Scott Redding, Marc Marquez, Loris Baz, Jack Milles, Andrea Dovizioso, Andrea Iannone και Aleix Espargaro.

Τα συνδυασμένα αποτελέσματα όμως ήταν άλλη υπόθεση, με τους εννέα στους δέκα αναβάτες που πέρασαν απ’ ευθείας στο Q2 να προέρχονται από τις χθεσινές πρώτες δύο ελεύθερες δοκιμές.

Οι Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo και Valentino Rossi δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τους χθεσινούς τους χρόνους, μένοντας εκτός της πρώτης δεκάδας που οδηγεί στη δεύτερη διαδικασία των κατατακτηρίων. Έτσι, οι τρεις μεγάλοι αναβάτες θα πρέπει να αναμετρηθούν στην διαδικασία του Q1, η οποία όμως δίνει μόνο δύο εισιτήρια για το Q2.

Να σημειωθεί ότι στο τέλος της διαδικασίας αρκετοί ήταν αυτοί που δοκίμασαν την τύχη τους στο βρεγμένο οδόστρωμα της πίστας της Αργεντινής.

Αναλυτικότερα η κατάταξη του FP3 αλλά και των συνδυασμένων αποτελεσμάτων:

Ο Marc Marquez επικράτησε στο FP4

FP4: Το ψιλόβροχο ξεκίνησε και πάλι στα τελευταία στάδια των κατατακτηρίων της Moto3, με το FP4 του MotoGP να βρίσκει τους αναβάτες με τα βρόχινα ελαστικά της Michelin.

Τα πρώτα λεπτά της διαδικασίας δεν είδαμε δράση από τους αναβάτες, με τον Andrea Dovizioso να είναι ο πρώτος αναβάτης που έκανε την εμφάνισή του στη βρεγμένη πίστα.

Η συνέχεια είδε τον Jack Miller να αναλαμβάνει τα ηνία της διαδικασίας, με τον Pol Espargaro να φέρνει την KTM του στη 2η θέση, 17 λεπτά πριν το τέλος. Τρία λεπτά αργότερα ο Crutchlow ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης, τη στιγμή που ο Rossi έμενε μόλις 20ος.

Ο Βρετανός συνέχισε να βελτιώνει τους χρόνους του, με τους υπόλοιπους αναβάτες να ‘γράφουν’ συνεχώς γύρους, προσπαθώντας να συνηθίσουν τις συνθήκες που πιθανώς θα συναντούσαν και στις κατατακτήριες.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος βγήκε και πάλι στην πίστα ο Rossi για τις τελευταίες του προσπάθεις, ο οποίος είχε στο μεταξύ ανέβει στην 6η θέση. Ένα λεπτό μετά ήταν ο Dovizioso που πέρασε στην 1η θέση, τη στιγμή που ο Vinales υποχωρούσε στην 15η θέση.

Στα τελευταία δύο λεπτά η βροχή δυνάμωσε κάπως, όμως οι αναβάτες κατάφερναν να βελτιώσουν και άλλο τους χρόνους τους. Πρώτος και καλύτερος το έκανε ο Marquez, ο οποίος ανέβηκε στην 1η θέση και συνέχιζε να πιέζει, γράφοντας και έναν δεύτερο συνεχόμενο γύρο.

Ο Cal Crutchlow με τον τελευταίο γύρο του ανέβηκε στη 2η θέση μπροστά από τον Andrea Dovizioso, με την πεντάδα να ολοκληρώνεται από τους Petrucci και Miller. Ο Marquez μάλιστα απέφυγε και μια πτώση, κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής του εκκίνησης, μετά το πέρας των δοκιμών.