BMW – Τρία υπέροχα concept βασισμένα στην G310 R

Η BMW παρουσίασε για το 2017 τη νέα σειρά G310, αποκαλύπτοντας τη γυμνή έκδοση ‘R’ αλλά και την adventure ‘GS‘. Η βάση για το νεανικό κοινό στο οποίο απευθύνονται οι Γερμανοί έγινε, έτσι δεν είναι απίθανο να δούμε και άλλες 310 – σε διαφορετικές παραλλαγές – να εμπλουτίζουν την γκάμα της BMW.

Η πρώτη παραλλαγή ετοιμάζεται ήδη, μιλάμε φυσικά για την S310RR. Η BMW σε συνεργασία με την TVS απέχει ελάχιστα από την ολοκλήρωση της πρώτης μικρής supersport μοτοσυκλέτας της, η οποία και δείχνει άκρως ελκυστική για τους νεαρούς, εκκολαπτόμενους λάτρεις της γρήγορης οδήγησης.

Επιπρόσθετα είδαμε τους Βαυαρούς να συνεργάζονται με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο σχεδιασμού (IED), δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές να ‘δημιουργήσουν’ μια μελλοντική έκδοση της G310.

Αρκετά όμορφες δουλειές είχαν αποκαλυφθεί και τότε, δείχνοντάς μας ότι η μικρή μοτοσυκλέτα της BMW αποτελεί έναν πολύ καλό ‘καμβά’ για να ‘χτίσεις’ πάνω της διαφορετικού είδους μοτοσυκλέτες. Μάλιστα η BMW Ιταλίας είχε αποκαλύψει τότε ότι ένα από τα σχέδια που δημιουργήθηκαν θα πάρει το δρόμο της παραγωγής!

Τώρα όμως, ο πολύ γνωστός σχεδιαστής Oberdan Bezzi, έφτιαξε τα δικά του ψηφιακά σχέδια για την G310. Τρία διαφορετικά concept τα οποία δεν ανήκουν στην επίσημη συλλογή της Γερμανικής φίρμας, αποτελούν όμως μια πολύ καλή τροφή για σκέψη. Ειδικά τώρα που ξέρουμε ότι οι άνθρωποι της BMW θέλουν να μεγαλώσουν την οικογένεια G310.

Οι τρεις μοτοσυκλέτες του Bezzi κινούνται σε διαφορετικούς άξονες. Η μία είναι η HP1 SuperSport και μοιάζει αρκετά με την S310RR, η δεύτερη ονομάζεται G310CR και είναι μια cafe racer – μικρή αδελφή της R nineT Racer και η τρίτη είναι μια scrambler έκδοση (G310GS), ‘πηγαίνοντας’ με το ρεύμα της εποχής.

Η τελευταία μάλιστα θυμίζει μια ρετουσαρισμένη μικρογραφία της πρώτης G/S που βγήκε στην παραγωγή, ο λόγος φυσικά για την R80G/S της δεκαετίας του 1980.

Ο Ιταλός σχεδιαστής έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και τα αποτελέσματε είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά. Από τις τρεις μοτοσυκλέτες, η HP1 – όπως την ονομάζει – είναι αυτή που όπως προείπαμε θα την δούμε σύντομα στην παραγωγή, για τις άλλες δύο εκδόσεις ίσως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη.

Δεν είναι και ότι πιο συνηθισμένο να υπάρχουν πέντε μοτοσυκλέτες στην γκάμα μιας εταιρίας βασισμένες στον ίδιο κινητήρα, οπότε υποθέτουμε ότι ίσως να μην τις δούμε και ποτέ όλες μαζί στις βιτρίνες των καταστημάτων.

‘Η μήπως οι Βαυαροί κάνουν τελικά την έκπληξη και δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη σειρά μικρών μοτοσυκλετών για όλα τα γούστα; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει ναέχουμε υπομονή και ο καιρός θα δείξει.

Μείνετε συντονισμένοι!