MotoGP Lorenzo – Ο Vinales μου θυμίζει τον εαυτό μου

Ο Jorge Lorenzo ανέφερε σε συνέντευξή του ότι ο Maverick Vinales του θυμίζει τον εαυτό του.

Με τον Ισπανό τρείς φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της μεγάλης κατηγορίας να παίρνει μεταγραφή για την Ducati ήδη από τις αρχές της περασμένης χρονιάς, η Yamaha βρήκε στο πρόσωπο του Maverick Vinales το επόμενο μεγάλο ταλέντο που θα γέμιζε το κενό που άφηνε πίσω του ο Lorenzo.

Kαι ο Vinales δεν απογοήτευσε, ήταν ευθύς εξ’ αρχής ταχύς πάνω στην εργοστασιακή M1, όντας ο κορυφαίος σε όλες τις χειμερινές δοκιμές, ενώ κέρδισε και τον εναρκτήριο Γύρο του Κατά πριν εννέα ημέρες.

Ο Lorenzo, όντας στα box της Ducati για το 2ο17, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις κινήσεις του 22χρονου Vinales, κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα. Για τον αντικαταστάτη του στη Yamaha ο Lorenzo δήλωσε:

«Κατά κάποιο τρόπο, η αποφασιστικότητα του Vinales μου θυμίζει τον εαυτό μου,» δήλωσε στο Motorsport.com. «Όπως έκανα και εγώ τότε, δεν πιστεύει σε μύθους. Ένιωθα την ίδια δύναμη και την φρέσκια αποφασιστικότητα που δείχνει εκείνος τώρα· μια πεποίθηση ότι είναι σε θέση να κερδίζει

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του νεαρού Ισπανού έχουν αφήσει τον Valentino Rossi πίσω του σε όλες τις περιπτώσεις. Όμως ο Lorenzo δείχνει να αναγνωρίζει ότι δεν είναι εύκολο για τον Ιταλό πολυπρωταθλητή να αγωνίζεται στα 38 του στο MotoGP.

«Δεν είναι καθόλου εύκολο για τον Valentino να συνεχίσει να αγωνίζεται στην ηλικία του στο MotoGP. Ο δεύτερος γηραιότερος αναβάτης είναι ίσως 32 και αυτός είναι 38.

«Πιστεύω ότι όταν γίνεσαι 38 κάθε χρονιά είναι δυσκολότερη από την προηγούμενη· αυτό είναι κάτι που ο Rossi αναγνωρίζει. Δεν βλέπεις πολλούς 38χρονους τόσο γρήγορους όσο ο Rossi.Δεν είναι κάτι εύκολο και πόσο μάλλον όταν έχεις έναν εκπληκτικό και δυνατό teammate όπως ο Maverick

Τέλος ο Lorenzo μίλησε και για τον αγώνα του Rossi στο Κατάρ τονίζοντας ένα από τα πολύ δυνατά σημεία του Ιταλού.

«Ο Valentino βγήκε στο Κατάρ νιώθοντας πολύ αποφασισμένος να πάρει το μέγιστο από τις περίεργες συνθήκες, τις οποίες και διαχειρίζεται καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, πιθανόν καλύτερα από όλους,» παραδέχθηκε ο Lorenzo.