Lorenzo – Στόχος μου δεν είναι να ξεπεράσω τα αποτελέσματα του Rossi

Ο Jorge Lorenzo δείχνει πως αναγνωρίζει ότι η εποχή που ο Valentino Rossi οδηγούσε για λογαριασμό της Ducati ήταν εντελώς διαφορετική από αυτήν που ο ίδιος ενσωματώθηκε στην ομάδα, αναφέροντας πως δεν τον ενδιαφέρει να ξεπεράσει τα αποτελέσματα που πέτυχε ο Ιταλός με την Desmosedici.

Τα αποτελέσματα του Rossi με την «κόκκινη» ομάδα δεν ήταν και τα καλύτερα της καριέρας του, με την σύγκριση ανάμεσα στους δύο αναβάτες να έχει αρχίσει ήδη από την ανακοίνωση της μεταγραφής του Lorenzo στην Ducati. Όλα αυτά βέβαια στις συζητήσεις μεταξύ των φίλων του αθλήματος, καθώς ο Ισπανός δεν έχει λάβει ακόμη μέρος σε αγώνα ως μέλος της εργοστασιακής ομάδας της Ducati.

Οι δύο αναβάτες – πρώην teammate – έχουν χαράξει παρόμοια διαδρομή στην καριέρα τους στο MotoGP, μιας και ενώ για πολλά συνεχόμενα χρόνια αγωνίζονταν στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, την άφησαν για χάρη μιας Desmosedici.

Όμως, ο Lorenzo αντιλαμβάνεται ότι η εποχή που ο Rossi  πήγε στην Ducati ήταν εντελώς διαφορετική από την σημερινή, αναφέροντας κατά την χθεσινή παρουσίαση της νέας του ομάδας:

«Στόχος μου δεν είναι να προσπαθήσω να βελτιώσω τα αποτελέσματα του Valentino. Αυτό ήταν σε μια άλλη περίοδο, με διαφορετικούς ανθρώπους στην Ducati. Τώρα οι μοτοσυκλέτες είναι διαφορετικές, τα ελαστικά είναι διαφορετικά, είναι μια διαφορετική εποχή.

Στη συνέχεια ο Ισπανός τόνισε ότι δεν θέλει να μπει στη διαδικασία να συγκρίνει τα μελλοντικά του αποτελέσματα με ότι συνέβη στο παρελθόν, ενώ δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι θα αποτύχει ως αναβάτης της Desmosedici.

«Οι αναβάτες είναι διαφορετικοί, ο τεχνικός (διευθυντής) είναι διαφορετικός, και ίσως είναι και η απόδοση της μοτοσυκλέτας. Δεν συγκρίνω, και δεν στρέφω την προσοχή μου στο τι συνέβη στο παρελθόν.

«Κανείς δεν ξέρει το μέλλον, όμως πιστεύω ότι δεν πρόκειται να αποτύχω. Δεν ξέρω το επίπεδο που θα φτάσω σύντομα, όμως είμαι σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα είμαι πολύ ανταγωνιστικός και θα κερδίζω αγώνες.

Αφήστε μια απάντηση