Παρουσίαση MotoGP – Τα νέα «ρούχα» της Repsol Honda και δηλώσεις των αναβατών (pics)

Η ομάδα που κατέκτησε τον περσινό τίτλο αναβατών με τον Marc Marquez αλλά και τον αντίστοιχο στους κατασκευαστές, αποκάλυψε σε εκδήλωσή της στην Jakarta της Ινδονησίας τα νέα της χρώματα για το 2017.

Τα χρώματα της μοτοσυκλέτας είναι γνώριμα στο μάτι του θεατή, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της παραμένει η ίδια. Όμοια είναι και τα fairing της φετινής RC213V με αυτής του 2016, με τα αεροδυναμικά πτερύγια να λείπουν και σε αυτή την περίπτωση.

Η νέα Honda RC213V

Μετά πάντως την απόπειρα της Yamaha στην Μαλαισία πριν μερικές ημέρες να ενσωματώσει στο αεροδυναμικό περίβλημα της μοτοσυκλέτας της «φτεράκια», μας έχει βάλει σε σκέψεις κατά πόσο οι μοτοσυκλέτες που βλέπουμε στις φετινές παρουσιάσεις των ομάδων θα είναι οι ίδιες που θα αγωνιστούν και στον πρώτο αγώνα του Qatar. Έτσι μην απορήσετε αν το τελικό σχήμα της νέας Honda αλλάξει.

Για την μοτοσυκλέτα με την οποία οι Ιάπωνες θα κυνηγήσουν τον 5ο τίτλο τους την τελευταία οκταετία, ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez, ανέφερε: «Τώρα βρισκόμαστε σε μία νέα χρονιά και η κατάσταση είναι η ίδια. Προσπαθούμε να δουλέψουμε σκληρά πριν την έναρξη της σεζόν και έπειτα φυσικά να παλέψουμε και πάλι για τον τίτλο.»

#93 Marc Marquez – Honda RC213V

Στη συνέχεια ο Ισπανός μίλησε και για το τριήμερο δοκιμών που είχε μαζί με τους υπόλοιπους αναβάτες του grid στη Μαλαισία, όπου αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα αλλά και τα τα ίδια προβλήματα κατά την επιτάχυνση, που τον ταλάνιζαν στη μοτοσυκλέτα του 2016.

#93 Marc Marquez – Honda RC213V

Παρ’ όλα αυτά ο νεαρός αναβάτης του HRC πάλεψε για μια καλή θέση και ανταμοίφθηκε με μια 3η, στα συνδυασμένα αποτελέσματα των τριών ημερών.

Ο δεύτερος αναβάτης της ομάδας, Dani Pedrosa, είχε και αυτός μια κακή αρχή στο ίδιο τεστ, καθώς τις πρώτες δύο ημέρες ήταν αρκετά μακριά από τις πρώτες θέσεις. Και για αυτόν όμως τα πράγματα βελτιώθηκαν, με τον Ισπανό να ολοκλήρώνεις τις δοκιμές του στην 5η θέση.

#26 Dani Pedrosa – Honda RC213V

Ο βραχύσωμος Pedrosa μίλησε για την χρονιά που έρχεται, τονίζοντας ότι πρέπει να μείνει ανέπαφος από τραυματισμούς, καθώς για τον 31χρονο αναβάτη οι τραυματισμοί του στερούν σχεδόν κάθε χρόνο ένα μέρος του πρωταθλήματος.

«Ο στόχος προφανώς είναι να παλέψουμε για το πρωτάθλημα και για κάθε αγώνα αν μπορούμε· να είμαστε μπροστά και να έχουμε καλό ρυθμό. Ελπίζω να μείνω μακριά από τραυματισμούς, το οποίο είναι σημαντικό και να είμαι ταχύς κάθε φορά.»

#26 Dani Pedrosa – Honda RC213V

Να θυμίσουμε ότι ο Pedrosa τραυματίστηκε στα τέλη της χρονιάς στο Motegi, απουσιάζοντας από τον Ιαπωνικό, τον Αυστραλέζικο αλλά και το Γύρο της Μαλαισίας, επιστρέφοντας για τον τελευταίο αγώνα στη Βαλένθια.

Repsol Honda Team

Αφήστε μια απάντηση