Οι 10 ακριβότερες μοτοσυκλέτες παραγωγής του 2017

Έχεις λεφτά (πολλά), σου αρέσουν οι μοτοσυκλέτες ή μόλις κέρδισες το τζόκερ και ψάχνεις την επόμενη καλή σου. Αν δεν ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία, μπορείς απλά να χαλαρώσεις και να απολαύσεις ότι ακριβότερο κυλάει τις ρόδες του έξω από τις γραμμές παραγωγής, χωρίς να σκέφτεσαι αν σε φτάνουν τα χρήματά σου για να αποκτήσεις κάποια. Έτσι και αλλιώς, το πιθανότερο είναι να μη σε φτάνουν.

10. MV Agusta RC

Η MV Agusta F4 RC είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή

Η μοτοσυκλέτα των Ιταλών δίνει την αίσθηση των αγώνων, έχοντας χρώματα, ήχο και περιφερειακά βγαλμένα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK. Κοστίζει κάτι παραπάνω από 43.000€, όμως είναι περιορισμένης παραγωγής, έχει 212hp και αν κάποιος σε δει στο δρόμο να την οδηγείς, το πιθανότερο είναι να νομίζει ότι μόλις τερμάτισες από κάποιον αγώνα.

9. Lightning LS-218

Η Lightning LS-218 είναι η ταχύτερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στον κόσμο

Μια μοτοσυκλέτα που κινείται με ηλεκτρική ενέργεια και σύμφωνα με τους κατασκευαστές της, είναι η ταχύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο (350χλμ/ώρα). Με πολλές νίκες σε αγώνες με άλλες ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες, η ναυαρχίδα της Lightning θα σου κοστίσει 44.000€.

8. Bimota BB3

Λίστα με εξοτικές και ακριβές μοτοσυκλέτες χωρίς Bimota, δεν γίνεται

Η Ιταλική Bimota έχει κατασκευάσει την BB3 με την ‘καρδιά’ της BMW S1000RR, εξ’ ου και το όνομα: BB3 σημαίνει BMW και Bimota, ενώ ο αριθμός ‘3’ έρχεται να μας θυμίσει ότι αυτή είναι η τρίτη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. 200hp για μόλις 179kg και οι Ιταλοί κοστολογούν τη ‘ρουκέτα’ τους λίγο πάνω από τις 50.000€.

7. Kawasaki H2R

Αυτή είναι μια από τις πιο ποθητές μοτοσυκλέτες στον κόσμο

Για αυτή τη μοτοσυκλέτα δεν υπάρχουν και πολλά να πεις. Θα θυμηθώ μόνο πως ένιωσα εγώ την πρώτη φορά που την είδα και σας το μεταφέρω: ένα τεράστιο χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπό μου, με μια ελαφριά δόση ‘πίσω και σας έφαγα’. Γιατί με σχεδόν 52.000€, νιώθεις ότι οδηγείς ένα δαίμονα μεταμορφωμένο σε μοτοσυκλέτα και κανείς δεν μπορεί να σε προλάβει.

6. Hesketh Valiant SC

Η εντυπωσιακή και αρκετά… μακριά νέα Valiant

Μια ακόμη μοτοσυκλέτα που είδατε στο site μας πριν λίγο καιρό, η Valiant διαθέτει υπερτροφοδότη, 2100cc και τεράστιες ποσότητες ροπής! Εκτός των παραπάνω, με το ποσό των 58.000€ ξέρεις ότι αγοράζεις κάτι εντελώς διαφορετικό από ότι άλλο κυκλοφορεί εκεί έξω.

5. Energica Ego 45

Κορυφαία περιφερειακά και ηλεκτρική ενέργεια για την Energica Ego 45

‘Κοστούμι’ από ανθρακονήματα, μέρη κατασκευασμένα με εκτύπωση 3D, αναρτήσεις της Öhlins και τροχοί της OZ. Όλα αυτά μαζί με ένα κινητήρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια, σε περίπτωση που έχεις βαρεθεί τις ‘συμβατικές’ μοτοσυκλέτες. Για να την αποκτήσεις θα χρειαστείς περίπου 64.000€.

4. Arch Motorcycles KRGT-1

Keanu Reeves και Arch Motorcycles

Ποιά είναι πάλι η Arch Motorcycles; Είναι μια εταιρία που προσπαθεί να ‘παντρέψει’ το Αμερικάνικο στυλ με μοντέρνα εξαρτήματα και σε αυτή της την προσπάθεια έχει σύμμαχο τον Keanu Reeves. Ναι, τον διάσημο ηθοποιό. Ο ίδιος έχει μία τέτοια στο γκαράζ του, οπότε αν σε ενδιαφέρει μια ακριβή μοτοσυκλέτα που την οδηγούν celebrities, τότε αυτή είναι η ιδανική. Η τιμή της; Μόλις (!) 73.000€.

3. Suter MMX 500

Μια αγωνιστική, δίχρονη μοτοσυκλέτα με μπόλικη δύναμη και ελάχιστο βάρος

Κατασκευάζονται μόλις 99 τεμάχια τα οποία κοστίζουν 111.000€ έκαστο. Αν τα λεφτά υπάρχουν, μη το σκεφτείς δεύτερη φορά. Ο V-4 κινητήρας των 576cc είναι δίχρονος και αποδίδει κοντά στους 200hp, δίνοντάς μας(;) τη δυνατότητα να αποκτήσουμε μια μοτοσυκλέτα παρόμοια με αυτές της δίχρονης, χρυσής εποχής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 500cc.

2. Confederate G2 P51 Combat Fighter

Μια power cruiser από την Confederate

Κατασκευασμένη εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο 6061 billet, η μοτοσυκλέτα της Confederate είναι ίσως η πιο ‘κακιά’ μοτοσυκλέτα του πλανήτη. Όχι, δεν είναι η πιο δυνατή, όμως στη θέα της πολλοί θα σαστίσουν. Είναι εντυπωσιακή και πάνω από άλλο ξεχωριστή με τιμή λίγο πάνω από τις 130.000€.

1. Honda RC213V-S

Μια μοτοσυκλέτα βγαλμένη από τους αγώνες μπορεί να γίνει δική μας

Μια μοτοσυκλέτα που αναπτύχθηκε μέσα από τη μακρά ιστορία της Honda στους αγώνες, μπορεί με περίπου 170.000€ να γίνει δική μας. Τα λεφτά είναι πολλά όμως η RC213V-S είναι μια μοτοσυκλέτα που βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στις Repsol Honda των Marc Marquez και Dani Pedrosa. Σήμερα, δύο χρόνια μετά της πρώτη της εμφάνιση, τα 250 κομμάτια που κατασκευάστηκαν δεν έχουν ακόμη εξαντληθεί. Τυπικά, ακόμη προλαβαίνουμε…