Παρουσίαση – Yamaha YS 125

Η Yamaha YBR 125 που παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά το 2005 έκανε τον – επιτυχημένο – κύκλο της, με την εταιρία των τριών διαπασών να αποφασίζει την αντικατάσταση του μοντέλου με τη νέα Yamaha YS 125.

Δώδεκα χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης YBR, η Yamaha, θέλοντας να συμμορφώσει την μικρή μοτοσυκλέτα της με τις προδιαγραφές Euro 4, αποφάσισε να προχωρήσει και στην ανανέωση αυτής.

Η νέα Yamaha YS 125

Η YBR, με πάνω από 150.000 πωλήσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, κρίθηκε ως ένα μοντέλο αρκετά επιτυχημένο. Έτσι, η Ιαπωνική εταιρία, έχοντας στο νου την καλή παράδοση της παλιάς μοτοσυκλέτας, θέλει τώρα να συνεχίσει αυτή την πολύ καλή πορεία με την νέα YS 125.

Για αυτό και η νέα, μικρή μοτοσυκλέτα της Yamaha, ‘χτίστηκε’ γύρω από την φιλοσοφία σχεδίασης της προκατόχου της. Εύκολος χειρισμός, άνεση στην καθημερινή μετακίνηση και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, είναι τα κύρια στοιχεία που πέρασαν από την YBR στην YS 125.

Ο κινητήρας είναι εντελώς νέος, με δύο βαλβίδες στην κεφαλή, αερόψυκτος, χωρητικότητας 124  κυβικών εκατοστών. Η τροφοδοσία του καυσίμου γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ψεκασμού, με την απόδοση του κινητήρα να φθάνει τους 10.4hp/7.500σαλ.

Ο νέος κινητήρας της Yamaha YS 125 σε πρώτο πλάνο

Σε συνδυασμό με τα 125kg (γεμάτη) του βάρους της δεν αναμένεται να βάζει ‘φωτιά στην άσφαλτο’, όμως δεν έχει κατασκευαστεί για αυτό. Η νέα YS, όπως και η YBR παλαιότερα, έχει φτιαχτεί για την καθημερινή μας μετακίνηση, σε ταχύτητες αξιοπρεπείς και όχι… superbike.

Επίσης ο νέος κινητήρας είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές Euro 4, ενώ οι τεχνικοί της Yamaha αναφέρουν πως χάρη στην νέα, μακρύτερη διαδρομή, αλλά και την νέα κεφαλή με τις στενότερες γωνίες των βαλβίδων,  η κατανάλωση καυσίμου μειώθηκε και άλλο σε σχέση με τη YBR.

Το νέο τεπόζιτο των 14l ‘δένει’ αρμονικά με τα πλευρικά πλαστικά της μοτοσυκλέτας, δίνοντας μια όμορφη όψη

Το νέο τεπόζιτο φθάνει τώρα τα 14l (αντί των 13l της YBR), με το πιθανότερο σενάριο να βρίσκει τους ιδιοκτήτες των νέων YS να ξεχνούν να βάλουν βενζίνη. Εξ’ άλλου η αυτονομία που δίνει η Yamaha με ένα τεπόζιτο είναι 322 (!) χλμ περίπου, με το νούμερο αυτό να αλλάζει με τις διάφορες χρήσεις.

Οπτικά τώρα, η YS 125 δείχνει αρκετά όμορφη, έχοντας ένα στυλ naked μικρής μοτοσυκλέτας. Το look της διαφέρει αρκετά από την YBR και μπορούμε να πούμε ότι, οι σχεδιαστές της Yamaha πέτυχαν το στόχο της ανανέωσης της μικρής τους μοτουσυκλέτας.

Χωρίς να προβαίνουν σε υπερβολές, οι άνθρωποι της Yamaha έφτιαξαν ένα όμορφο και ευανάγνωστο πάνελ

Τέλος, όσο αφορά την τιμή, αναμένεται λίγο πάνω από τις 3.000€. Και αν σας φαίνονται πολλά, μην ανησυχείτε, θα σας μείνουν από τις βενζίνες.

Αφήστε μια απάντηση