Ετοιμάζει την Himalayan 750cc η Royal Enfield

Η Royal Enfield μετά την Himalayan Adventure με τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 411cc που αποδίδει 24.5 ίππους, ετοιμάζει τώρα και μια πιο μεγάλη Adventure, με δικύλινδρο κινητήρα στα 750 cc.

Εδώ και καιρό τώρα η Ινδικής κατασκευής εταιρεία δοκιμάζει ένα κινητήρα των 750 cc, που όπως φαίνεται θα τον χρησιμοποιήσει σε κάποια μοντέλα που έχουν επιλέξει, όπως η Continental GT και η Himalayan. Ο νέος κινητήρας, αναμένεται να αποδίδει 50 ίππους και 60 Nm ροπή και θα τηρεί τις προδιαγραφές Euro 4. Η καινούργια Adventure θα έχει την ίδια εμφάνιση, όπως η πιο μικρή αδελφή της, αλλά το βάρος – όπως είναι φυσικό – θα είναι μεγαλύτερο, στα 191 κιλά.

Royal Enfield Himalayan

Η Royal Enfield έχει στόχο στα επόμενα πέντε χρόνια να είναι πρώτη σε πωλήσεις στην μεσαία κατηγορία παγκοσμίως. Αυτή την στιγμή οι πωλήσεις της σε μοτοσυκλέτες πάνω των 500cc, είναι 60.000.  Το 96% των πωλήσεων τους είναι στην Ινδία και η Royal Enfield θέλει να αυξήσει και τις πωλήσεις εκτός Ινδίας. Φυσικά όπως αναφέρουν, ότι φτιάχνουν το φτιάχνουν έχοντας πάντα στο μυαλό τους την κύρια αγορά τους την Ινδία και τους εκεί πελάτες τους. Στην πραγματικότητα όμως φαίνεται ότι η παγκόσμια αγορά και ειδικά η Ευρώπη, τους ελκύει. Άλλωστε αυτό δείχνει η συμμόρφωση με τις Euro 4 προδιαγραφές.

Οι φίλοι της «περιπέτειας» και των onoff θα έχουν ακόμα μια επιλογή, που αναμένεται στην αγορά το 2018 και θα έχει μια τιμή, που θα την κάνει ελκυστική.