Rossi – ΈΒλεπα τον Maverick σε όλο τον αγώνα! Δεν συνέβη ποτέ στα τεστ

Ο Valentino Rossi απέδωσε το χθεσινό του βάθρο σε μια μεγάλη αλλαγή που έκανε στη μοτοσυκλέτα του, κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον Ιταλό, αυτή η αλλαγή τον έσωσε από μια δύσκολη κατάσταση, καθώς δεν υπήρχε χρόνος βελτίωσης λόγω της ακύρωσης όλων των διαδικασιών του Σαββάτου.

Έτσι, ο Rossi, θα έπρεπε να εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από πολύ πίσω (10ος), χωρίς παράλληλα να έχει δείξει σημάδια πολύ γρήγορου ρυθμού τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή.

Και όμως, ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι αναβάτης αγώνα, μένοντας μαζί με τον ‘άπιαστο’ στις δοκιμές Maverick Vinales καθ’ όλη τη διάρκειά του, ανεβαίνοντας στο τέλος και στο βάθρο των νικητών.

«Ξεκινώντας τη χρονιά με ένα βάθρο είναι πάντα σπουδαίο, καλύτερα από πέρυσι,» άρχισε να λέει ο Ιταλός. «Φθάνοντας (εδώ) μετά από μια δύσκολη περίοδο όπως είχα εγώ, με πραγματικά άσχημες χειμερινές δοκιμές, από το Νοέμβριο στη Βαλένθια όπου δοκίμασα τη νέα μοτοσυκλέτα, ποτέ δεν ένιωσα καλά. 

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Yamaha και όλη μου την ομάδα επειδή όλη αυτή την περίοδο πάντα ένιωθα σπουδαία υποστήριξη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Η κατάσταση ήταν πραγματικά κρίσιμη.

«Κάτι άλλαξε από την Πέμπτη στην Παρασκευή, επειδή την Πέμπτη είχαμε ακόμη το ίδιο πρόβλημα που είχε κατά τη διάρκεια όλων των τεστ και ήταν πολύ απογοητευτικό.

«Όμως την Παρασκευή ήταν καλύτερα. Ξεκίνησα να πηγαίνω αρκετά αργά, όμως άρχισα να βελτιώνονομαι. Από εκείνη τη στιγμή ήμουν αρκετά αισιόδοξος σχετικά με τον τερματισμό μου στους πρώτους πέντε.

«Το Σάββατο δεν κάναμε τίποτε και το warm-up πριν τον αγώνα ήταν δύσκολο, υπέφερα πάρα πολύ στις υψηλές θερμοκρασίες.

«Αυτές οι συνθήκες αγώνα ήταν καλύτερες για μένα. Αλλάξαμε τη μοτοσυκλέτα άλλη μια φορά για τον αγώνα και ένιωθα καλά. Έβλεπα τον Maverick για όλο τον αγώνα. Αυτό δεν συνέβη ποτέ σε κανένα από τα τεστ

Παρ’ όλο τον πολύ καλό αγώνα του, ο Rossi γνωρίζει ότι τα προβλήματα που είχε δεν εξαφανίστηκαν, περιμένοντας η γνώση που αποκόμισε από τον χθεσινό αγώνα να τον βοηθήσει για το υπόλοιπο της χρονιάς.

«Θα προσπαθήσουμε να δυσκολευόμαστε λιγότερο. Κάθε πίστα είναι διαφορετική, όμως πάντοτε καταλαβαίνω περισσότερα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι δοκιμές είναι πολύ διαφορετικές. Επίσης, σοβαρά, είμαι αρκετά μεγάλος, έτσι αν δεν έχεις το κίνητρο και τη σωστή πίεση για τον αγώνα, γίνεται ακόμη δυσκολότερο.

«Θεωρώ ότι αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν σημαντικό

Αφήστε μια απάντηση