MotoGP Losail – Race – Μάχη Vinales – Dovizioso, με νικητή τον πρώτο

Ιδανικό ντεμπούτο με τη Yamaha πραγματοποίησε ο Maverick Vinales, κερδίζοντας μια όμορφη μάχη με τον 2ο του αγώνα, Andrea Dovizioso. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Valentino Rossi, που κέρδισε επτά θέσεις σε σχέση με την εκκίνηση.

Ο αγώνας καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω μιας ελαφράς βροχόπτωσης που άρχισε να πέφτει στην πίστα μετά το τέλος του αγώνα της Moto2. Η εκκίνηση καθυστέρησε δύο φορές να δωθεί, με τους αναβάτες να πραγματοποιούν αναγνωριστικούς γύρους ώστε να επιθεωρήσουν την κατάσταση της πίστας.

Η εκκίνηση του αγώνα είδε τον poleman Vinales να υποχωρεί στην 5η θέση, τη στιγμή που ο Johann Zarco έπαιρνε την πρωτοπορία από τον Dovizioso πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος. Ο Γάλλος ήταν καταιγιστικός και ξεκίνησε να δημιουργεί διαφορά, αρχικά από τον Marquez που βρισκόταν στη 2η θέση και στην συνέχεια από τον Dovizioso που πέρασε τον Ισπανό.

Στον 7ο γύρο ο rookie είχε δημιουργήσει διαφορά της τάξεως του 1.6sec, όμως στη Στροφή 2 του ίδιου γύρου έχασε τον έλεγχο της M1 του, καταλήγοντας απογοητευμένος στην αμμοπαγίδα. Ο δρόμος άνοιγε πλέον για τον Andrea Dovizioso, που τα τελευταία δύο χρόνια ανέβαινε συνεχώς στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου.

Ο Marquez δεν έδειχνε ικανός να κυνηγήσει τον Ιταλό για την 1η θέση, έχοντας μάλιστα τον Iannone να τον καταδιώκει συνεχώς. Ο αναβάτης της Suzuki έδειχνε πολύ δυνατός πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα, δίνοντας μια πολύ δυνατή μάχη για την 2η θέση με τον Ισπανό.

Στη Στροφή 5 όμως του 11ου γύρου ο Iannone μπήκε στη λίστα των αναβατών που εγκατέλειψαν τον αγώνα, έχοντας πτώση και ενώ ασκούσε πίεση στο Marquez. Με τον Vinales να πραγματοποιεί έναν συντηρητικό αγώνα στα πρώτα του στάδια, ο αναβάτης της Yamaha ξεκίνησε την επίθεσή του στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Ο Valentino Rossi στο μεταξύ είχε αναρριχηθεί από την 10η θέση του σχηματισμού εκκίνησης στην 4η, μια θέση πίσω από τον teammate του που άρχιζε να ανεβάζει ρυθμούς. Το δίδυμο της Yamaha έφτασε αρχικά τον Marquez στη 2η θέση, περνώντας τον με σχετική άνεση.

Ο Vinales μείωνε ταχύτατα την διαφορά που είχε δημιουργήσει ο Dovizioso, ‘τραβώντας’ μαζί του και τον Rossi. Στον 14ο γύρο ο Vinales άρχισε τη μάχη με τον Dovizioso, με τον πρώτο να είναι ταχύτερος σε κάποια κομμάτια και τον Ιταλό να κερδίζει πολύτιμο έδαφος στις ευθείες.

Ο Rossi οδηγούσε κοντά τους όμως φαινόταν ότι δεν είχε το ρυθμό να τους απειλήσει, έναν ρυθμό που δεν είχε ούτε ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής που έχανε συνεχώς έδαφος από την 4η θέση.

Η μάχη τελικά περιορίστηκε στους δύο πρωτοπόρους του αγώνα, με τον Vinales να κρατά με μαεστρία τον ‘DesmoDovi’ πίσω του, μη αφήνοντάς του περιθώριο αντεπίθεσης στον τελευταίο γύρο. Η μεταξύ τους διαφορά στο νήμα ήταν 0.461sec.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Rossi που έκανε έναν πάρα πολύ καλό αγώνα, με τον Marquez να τερματίζει οριακά μπροστά από τους Pedrosa και Aleix Espargaro που βρέθηκαν στις θέσεις 5 και 6.

Τη δεκάδα του αγώνα έκλεισαν οι Scott Redding, Jack Miller, Alex Rins και Jonas Folger, με τον Jorge Lorenzo να έχει ένα δύσκολο ντεμπούτο με την Desmosedici τερματίζοντας 12ος.

Αναλυτικότερα η κατάταξη του αγώνα:

 

 

Αφήστε μια απάντηση