MotoGP – Ο Marquez πρέπει να μετριάσει τα ρίσκα που παίρνει, λέει ο Schwantz

Όπως πιστεύει ο Kevin Schwantz – ένας από του αναβάτες που έχει γράψει την δική του ιστορία στο MotoGP, ο φετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, θα πρέπει σύντομα να αλλάξει τον τρόπο που οδηγεί, διαφορετικά κινδυνεύει με τραυματισμό.

Τη φετινή σεζόν ο Ισπανός της Repsol Honda είχε 27 πτώσεις, τις περισσότερες από όλους τους αναβάτες, εκτός του rookie της Aprilia, Sam Lowes. Βέβαια, σε δηλώσεις που έχει κάνει ο κάτοχος του φετινού Τίτλου, επεσήμανε με τη σειρά του ότι θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που οδηγεί την μοτοσυκλέτα του.

Ο Kevin Schwantz σε πρόσφατες δηλώσεις του εξήρε το ταλέντο του Marquez, ωστόσο επεσήμανε ότι ο Ισπανός θα πρέπει να μετριάσει τα ρίσκα που παίρνει, αλλιώς είναι πολύ πιθανό να υποστεί ένα τραυματισμό.

«Θα πρέπει να βρει τον τρόπο να οδηγεί οριακά αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα και να μειώσει τα ρίσκα που παίρνει. Θα μπορούσε να έχει έναν λιγότερο επώδυνο τραυματισμό, όπως το σπάσιμο της κλείδας, αλλά ακόμα και αυτό θα τον επιβραδύνει.»

Ο Αμερικανός ανέφερε στη συνέχεια, «…Είναι στο όριο σε κάθε γύρο. Αν δίνεις το 100% θα κάνεις  λάθη αλλά είναι και ένας τρόπος για να μάθεις τι είναι ικανή να κάνει η μοτοσυκλέτα σου. Δεν μπορείς να το πετύχεις αυτό αν δίνεις το 95 ή το 96%. Φέτος ήταν πολύ τυχερός γιατί είχε κάποιες σοβαρές πτώσεις χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί.

«Είχα μιλήσει με τον Livio Suppo,» δήλωσε ο Schwantz και συνέχισε, «…όπως μου είπε, είναι απίστευτο αυτό που κάνει. Όταν τον κοιτάζεις συνειδητοποιείς πόσο εκπληκτικός είναι».

‘Οπως προαναφέραμε, ο Μarquez έχει κατανοήσει ήδη ότι πρέπει να προσέξει το πρόβλημα των πολλών πτώσεων που αντιμετωπίζει, αφού αυτός είναι ένας από τους στόχους του για την σεζόν του 2018, εκτός φυσικά από την κατάκτηση ενός πέμπτου Τίτλου στην μεγάλη κατηγορία.

«Κάνω πάντα την αυτοκριτική μου και ο στόχος μου για την επόμενη σεζόν είναι να διατηρήσω την ταχύτητα μου αλλά με λιγότερες πτώσεις. Να μην κάνω τα ίδια λάθη σε αγώνες όπως η Αργεντινή και το Austin. Πρέπει τον χειμώνα να καθίσω να σκεφθώ,» τόνισε ο Πρωταθλητής.

«Πίεζα σε όλα τα sessions, πάντα, ακόμα και από το FP1. Έβγαινα στην πίστα και ήμουν πεποισμένος ότι θα είμαι γρήγορος. Φυσικά είναι κάτι που μπορώ να αλλάξω στο μέλλον και να είμαι πιο συγκρατημένος κατά κάποιο τρόπο,» κατέληξε στις δηλώσεις του ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.


Διαβάστε επίσης: Το 2018 ίσως αλλάξει ολοκληρωτικά τον «χάρτη» του MotoGP