Παρουσίαση – Benelli TRK 502

Όλα γύρω μας αλλάζουν. Εξελίσσονται. Το ίδιο και οι μοτοσυκλέτες. Το ίδιο και η Benelli, που για το 2017 λανσάρει για πρώτη φορά στην αγορά μια μοτοσυκλέτα adventure μεσαίου κυβισμού, μπαίνοντας σε πρωτόγνωρα μονοπάτια για αυτή.

Η Ιταλική φίρμα έχει αρχίσει να βλέπει την αγορά με ‘άλλο μάτι’. Παλαιότερα από την Benelli βλέπαμε μόνο superbike μοτοσυκλέτες και μερικές ‘γυμνές’, όμως τώρα η εταιρία ανοίγεται και σε άλλες κατηγορίες, όπως μοτοσυκλέτες μικρότερου κυβισμού ‘γυμνές’ και supersport, scrambler και τώρα adventure μεσαίου κυβισμού.

Η νέα Benelli TRK 502

Η νέα ‘περιπετειώδης’ μοτοσυκλέτα των Ιταλών από το Pesaro διαθέτει έναν υδρόψυκτο, δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 500cc, απόδοσης 46hp/8.500σαλ. Η ροπή του φθάνει τα 33lb-ft/5.000σαλ, ενώ διαθέτει ηλεκτρονικό ψεκασμό και τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι έξι σχέσεων και ο συμπλέκτης είναι υδραυλικός.

Το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας – παραδοσιακά για Benelli – είναι τύπου ‘trellis’, με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές εταιρίες να δείχνουν μια προτίμηση σε αυτόν τον τύπο σκελετού. Οι αναρτήσεις είναι ένα αντεστραμμένο πηρούνι 50mm για το εμπρός μέρος και ένα μονό αμορτισέρ για το πίσω, με κάθε μία από αυτές να προσφέρει διαδρομή 5.3in.

Η νέα TRK 502 θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με τις διαφορές να εντοπίζονται στο μέγεθος των τροχών. Η βασική έκδοση διαθέτει αλουμινένιους τροχούς 17in, με ελαστικά 120/70-17 για το εμπρός μέρος και 160/60-17 για το πίσω. Αντίστοιχα η πιο ‘χωμάτινη’ έκδοση διαθέτει 19in εμπρός τροχό και 17in πίσω.

Η Off-Road έκδοση της νέας TRK 502, έτοιμη με τα αξεσουάρ της για ‘περιπέτεια’

Όσο για τα φρένα, δύο δίσκοι στο εμπρός μέρος μαζί με ένα σετ δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων υπόσχονται να σταματήσουν εύκολα τη 210 κιλών μοτοσυκλέτα, τη στιγμή που για το πίσω μέρος υπάρχει ένας δίσκος 260mm με δαγκάνα ενός εμβόλου.

Επίσης, το τεπόζιτο χωρητικότητας 20l αναμένεται να βοηθήσει στα μακρινά ταξίδια χωρίς συνεχείς ανεφοδιασμούς, ενώ στο νησί μας αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στα μέσα Απριλίου, στην ανταγωνιστική τιμή των 6.690€.

Τέλος, σύμφωνα με την αντιπροσωπεία της Κύπρου (Benelli Motorbikes Cyprus), η μοτοσυκλέτα θα διατίθεται στο κοινό για test ride.

Διαβάστε το Ride Review μας για την νέα Benelli TRK 502 εδώ.

Αφήστε μια απάντηση