Το KTM Hellas Club ξεκινά τη χρονιά με Βυτίνα!

Ένα από τα πλέον δραστήρια Ελληνικά Club μοτοσυκλέτας, το KTM Hellas Club, εκκίνησε τις διαδρομές του για 12η συνεχή χρονιά από τη Βυτίνα. Μια καθιερωμένη διαδρομή που για το Club είναι κάτι παραπάνω από μια βόλτα. 
Το KTM Hellas Club στο δρόμο του για τη Βυτίνα
Το KTM Hellas Club στο δρόμο του για τη Βυτίνα

Για την ακρίβεια, για τα μέλη της ομάδας, η Βυτίνα είναι αυτό που λένε οι Αμερικάνοι ‘Where it all begins… again’. Είναι η διαδρομή που σηματοδοτεί την εκκίνηση κάθε χρονιάς, μια σχεδόν τελετουργική διαδικασία που γίνεται συνεχόμενα τα τελευταία 12 χρόνια – από όταν ‘γεννήθηκε’ η ιδέα του Club.

Πίσω στο 2005, η Βυτίνα είχε επισκέπτες τα μονοκύλινδρα KTM και τα λίγα ‘εξωτικά’ 950 Adventure. Φτάνοντας στο σήμερα, τα περισσότερα πράγματα άλλαξαν, όχι όμως και η καθιερωμένη διαδρομή. Όσο για τις μοτοσυκλέτες; Οι περισσότερες μονοκύλινδρες έγιναν δικύνλινδρες 950 και 990 με το πέρασμα των χρόνων, καθώς η παρέα μεγάλωσε και σε πληθυσμό αλλά και αναπόφευτκα σε ηλικία.

Όλες οι μοτοσυκλέτες όμως  ήταν εκεί, ενώ μαζί με τις τελευταίες Αυστριακές δημιουργίες ‘πλημμύρισαν’ τους δρόμους.

Οι 26 αναβάτες και συνταξιδιώτες, πάνω σε 22 μοτοσυκλέτες συγκεντρώθηκαν από την Αττική, το Λεωνίδιο, την Πάτρα και το Αίγιο για μια βόλτα στις πανέμορφες διαδρομές της ορεινής Αρκαδίας. Το ‘πρόγραμμα’ περιελάμβανε πέρασμα από την Νεμέα, το Λεβίδι, τη Βυτίνα, τα Μαγούλιανα, τη Δημητσάνα, τη Στεμνίτσα και τέλος την Τρίπολη, πριν η πορτοκαλί ομάδα πάρει το δρόμο της επιστροφής για τη βάση.

Συνολικά καλύφθηκαν 440χλμ, ενώ οι πιο δυναμικοί υποκλίθηκαν για άλλη μια φορά στις φοβερές διαδοχικές στροφές γύρω από το καταπράσινο Μέναλο. Πάντα φυσικά με τις αναγκαίες στάσεις για ανεφοδιασμό τόσο των αναβατών (καφές-φαγητό) όσο και των μοτοσυκλετών (βενζίνη), καθώς κάθε βόλτα χωρίς κουβέντα και γέλιο δεν είναι… βόλτα.

Η πρώτη συγκέντρωση του KTM Hellas Club άφησε όλη τα μέλη ικανοποιημένα, με την ομάδα να συνεχίζει ανανεωμένη και δυνατή, έτοιμη για τη σαιζόν του 2018. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος του Club, Δημήτρης Λυβιδίκος, αυτή η πρώτη βόλτα είναι απλά και μόνο η αρχή.

Το αποκορύφωμα της χρονιάς άλλωστε έχει σχεδιαστεί ήδη, καθώς η πορτοκαλί αρμάδα έχει ετοιμάσει ταξίδι στο εργοστάσιο της KTM τον ερχόμενο Σεπτέμβριο!

*Θυμηθείτε τη συνέντευξη με το KTM Hellas Club εδώ.