Έτοιμες οι πρώτες αγωνιστικές Ducati Panigale V4 για το Ιταλικό πρωτάθλημα!

«Το 2018 θα αγωνιστούμε με τις Panigale 1299 στο πρωτάθλημα και η Panigale V4 θα τρέξει το 2019,» έλεγε κατά τη φετινή παρουσίαση της νέας δημιουργίας των Ιταλών ο Claudio Domenicalli, αναφερόμενος στο World Superbikes. Και κάπως έτσι θα μέναμε δίχως V4 Ducati στους αγώνες, στο ντεμπούτο της μοτοσυκλέτας στις αγορές.

Και κάπου εκεί μπαίνει στην εξίσωση η ομάδα Barni. Μια ομάδα η οποία έχει εκπροσώπηση και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (με τον Xavi Fores), ενώ παράλληλα λαμβάνει μέρος και στο Ιταλικό πρωτάθλημα ταχύτητας.

Σε αυτό το πρωτάθλημα θα ηχήσει για πρώτη φορά ο ήχος της V4 Ducati, σε αγωνιστικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, αυτή θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ομάδα Barni Racing Team να «γνωρίσει» τη νέα μοτοσυκλέτα σε αγωνιστικές συνθήκες, καθώς με αυτή τη μοτοσυκλέτα θα αγωνίζονται τον επόμενο χρόνο στο WSBK.

Εξ’ άλλου, όπως τόνισε ο επικεφαλής της ομάδας, Marco Barnabò, ο λόγος που επιλέχθηκε η συμμετοχή της Ducati Panigale V4 στο συγκεκριμένο θεσμό είναι ότι πολλές από τις πίστες που υπάρχουν στο αγωνιστικό πρόγραμμα είναι ίδιες με αυτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Το Ιταλικό πρωτάθλημα ταχύτητας περνά από το Mugello, το Misano, την Imola και την Vallelunga, πίστες από τις οποίες η ομάδα Barni έχει δεδομένα για σύγκριση. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να δουν ποιά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της νέας μοτοσυκλέτας σε σύγκριση με την δικύλινδρη 1299.

Το ρόλο της οδήγησης και εξέλιξης του νέου υπερόπλου από το Borgo Panigale έχουν αναλάβει οι Ivan Goi και Luca Conforti, με τον πρώτο να έχει στεφθεί δύο φορές πρωταθλητής με αυτήν την ομάδα στα Stock1000 (2012) και Superbike (2014).

Ο πρώτος Γύρος του Ιταλικού πρωταθλήματος αρχίζει στο Mugello στις 15 Απριλίου και ολοκληρώνεται τον Οκτώβρη στη Vallelunga, ενώ θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε το πως θα τα πάει η νέα Ducati V4 στο τερέν για το οποίο γεννήθηκε· την πίστα.