Αγάπη μου συρρίκνωσα το Panigale!

Θυμάστε το μικροσκοπικό «τέρας», Monster 110, της Quang Phu’ong Motor; Ε, λοιπόν, για τους πιο «στρητάδες» φίλους της Ducati, υπάρχει και μίνι… Panigale.

Το Ιταλικό στυλ ήταν πάντα ιδιαίτερο, ξεχωριστό και φυσικά πανέμορφο. Έχει περάσει ως και τις ημέρες μας μέσα από τις εταιρείες που το αντιπροσωπεύουν, με τις Ducati, Aprilia, MV Agusta να είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποι. Αδιαμφισβήτητα όμως, το No1 στην καρδιά των «Ιταλόφιλων» το έχει η Ducati.

GPX 150 Demon GR
Ωχ! Ένα μίνι Panigale! Πέρα από την πλάκα, είναι πανέμορφο

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές μικρές εταιρείες σπεύδουν να αντιγράψουν το στυλ των μοτοσυκλετών του Borgo Panigale, με τις περισσότερες από αυτές να εδρεύουν στην Ασία και να έχουν ως στόχο την κατασκευή μικρών μοτοσυκλετών.

Κάπως έτσι «γεννήθηκε» και η GPX 150 Demon GR, ένα μοτοσυκλετάκι που… Panigal-ίζει αρκετά, μεταφέροντας αρκετή από την ομορφιά της «Ιταλίδας» σε μικρές διαστάσεις και τροχούς 14in. Παρ’ όλες τις ομοιότητες όμως, η GPX δεν ακολουθεί τον δρόμο των υπόλοιπων Κινέζικων εταιρειών.

Χρησιμοποιώντας τις δικές της «πινελιές», η GPX έχει δώσει το «κάτι διαφορετικό» στη μίνι μοτοσυκλέτα της, η οποία δεν είναι πιστή αντιγραφή της Panigale. Για την ακρίβεια, οι μεγάλες ομοιότητες συναντώνται στο εμπρός μέρος της Demon GR, με την υπόλοιπη σιλουέτα να φέρει ομοιότητες, αλλά με μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την Ducati.

GPX 150 Demon GR
Σας θυμίζει κάτι;

Το εξωτερικό περίβλημα της Demon GR είναι πολύ ελκυστικό για τόσο μικρή μοτοσυκλέτα, ενώ συνδυάζεται με ψηφιακή οθόνη στον πίνακα οργάνων για ακόμη πιο… Ducati αποτέλεσμα. Το τελικό της εξάτμισης καταλήγει κάτω από τον κινητήρα και εμπρός από τον πίσω τροχό, σε άλλη μία αλά Panigale κίνηση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι χρησιμοποιείται κινητήρας 149cc, πλαίσιο τύπου trellis, αντεστραμμένο πιρούνι (που οι πληροφορίες λένε ότι προέρχεται από την Kayaba), monoshock αμορτισέρ στο πίσω μέρος, με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης να προέρχονται από την Pirelli. Έχουμε και ποιότητα, τι νομίσατε;

Τέλος, να πούμε ότι εκτός από τις κόκκινες, λευκές κ.ά. εκδόσεις, υπάρχει και αυτή που πλησιάζει την tricolore της Panigale, μόνο που της λείπει το πράσινο χρώμα. Ε, εντάξει, δεν είναι και Ιταλική…


Διαβάστε επίσης: Ducati mini Monster από την Quang Phu’ong Motor