Παρουσίαση – Honda CB1100RS και CB1100EX

Η ονομασία ‘CB’ έχει τεράστια σημασία για την ιστορία της Honda, με τους Ιάπωνες να παρουσιάζουν την πρώτη τους μοτοσυκλέτα με αυτό το όνομα πίσω στο 1970. Τώρα, η νέα CB, έρχεται να ‘γεφυρώσει’ το παρελθόν με το παρόν, έχοντας μια όψη ρετρό με μερικές συγχρονες πινελιές.

Η πρώτη απόπειρα της Honda ως προς την επαναφορά της άλλοτε διάσημης σειράς, ήταν το 2010. Η CB1100 ήταν μια ρετρό μοτοσυκλέτα η οποία μάλιστηκε ‘φρεσκαρίστηκε’ για το 2014. Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν αισθανόταν την αίγλη της δεκαετίας του ’70 πάνω στην νέα μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων.

Η νέα Honda CB1100RS

Και ένας από τους σκοπούς των ρετρό μοτοσυκλετών, είναι ακριβώς αυτός. Να μας φέρνουν εικόνες και οδηγικές απολαύσεις από μια άλλη εποχή, που όσοι την έζησαν την νοσταλγούν.

Η νέα χρονιά φέρνει δύο εκδόσεις, την CB1100RS και την βασική, CB1100EX. Από το θέμα της οπτικής, καταλαβαίνουμε αμέσως τη διαφορά, ειδικά με την πανέμορφη ‘RS’.

Ξεκινώντας από αυτήν, η νέα μοτοσυκλέτα διαθέτει ένα πιο κοίλο, αλουμινένιο τεπόζιτο, ενώ όλα τα φώτα (μαζί με τα φλας) έχουν δώσει τη θέση τους σε νέα, τεχνολογίας LED. Νέο είναι και το πηρούνι των 43mm της Showa, το οποίο είναι συμβατικό.

Η σιλουέτα της μοτοσυκλέτας από ψηλά

Στο πίσω μέρος τα αμορτισέρ είναι δύο με ξεχωριστά δοχεία, ενώ οι αναρτήσεις της μοτοσυκλέτας είναι βαμμένες σε χρυσή απόχρωση, κάνοντας ακόμη πιο vintage την συνολική όψη της CB1100RS.

Οι τροχοί δίνουν μια πιο ‘φρέσκια νότα’ στο μάτι του θεατή, καθώς είναι χυτοί, αλουμινένιοι, 17in. Από το παρόν ξεπηδούν και οι ακτινικές μπροστινές δαγκάνες της Tokico, προσφέροντας αποδοτικότερη πέδηση αλλά και μια πιο σύγχρονη όψη στο εμπρός μέρος.

Μικρές αλλαγές παρατηρούνται και στον κινητήρα, με το παλαιό σύστημα εξαγωγής να δίνει τη θέση του σε ένα νέο, ελαφρύτερο και μικρότερο σύστημα, σε μορφή 4-2-2.

Μια καλή προσθήκη είναι και ο συμπλέκτης ολίσθησης, κάνοντας πιο εύκολη τη χρήση του συμπλέκτη βελτιώνοντας παράλληλα τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας κατά τα απότομα κατεβάσματα των ταχυτήτων.

Τα περισσότερα νέα για την CB1100RS είναι θετικά όμως το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι πάρα πολύ υψηλό (ίσως και αδικαιολόγητο), φθάνοντας τα 250kg γεμάτη.

Η νέα Honda CB1100EX

Η βασική έκδοση, η ‘EX’, παίρνει και αυτή το νέο τεπόζιτο, όμως τα LED φώτα συναντώνται μόνο στο εμπρός και το πίσω φανάρι, διατηρώντας μια πιο κλασσική εικόνα στα φλας. Οι τροχοί, τα φρένα και οι αναρτήσεις έρχονται αυτούσια από τον προκάτοχό της.

Ο συμπλέκτης ολίσθησης και η νέα εξάτμιση θα διατίθενται και σε αυτή την έκδοση, αφήνοντας μας με τη σκέψη της πρώτης οπτικής επαφής από κοντά. Οι φωτογραφίες πάντως μας άνοιξαν την όρεξη.

Αφήστε μια απάντηση