Stoner για Lorenzo – Είναι πρωταθλητής είτε χάσει είτε κερδίσει

Δύο Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, δύο πρώην μονομάχοι, για το 2017 θα βρίσκονται στην ίδια εταιρία με διαφορετικούς ρόλους. Από τα λόγια του Casey Stoner όμως, συμπεραίνουμε ότι ο Αυστραλός έχει μεγάλο σεβασμό για τον πρώην αντίπαλό του.

Οι Casey Stoner και Jorge Lorenzo υπήρξαν δύο μεγάλοι αντίπαλοι, με τους δύο αναβάτες να μάχονται ήδη από τα πρώτα στάδια της καριέρας τους στις μικρότερες κατηγορίες.

Οι μάχες τους κορυφώθηκαν στο MotoGP, με τους δύο αναβάτες να κερδίζουν ισάρριθμους Τίτλους κατά την κοινή τους πορεία στο κορυφαίο πρωτάθλημα δύο τροχών.

Παρ’ όλα αυτά, μετά τις μεγάλες κόντρες τους και την αποχώρηση του Stoner από την ενεργό δράση στα τέλη του 2ο12, οι σχέσεις τους βελτιώθηκαν. Το τέλος του 2016 τους είδε να μοιράζονται το ίδιο box, με τον Αυστραλό να βοηθά τον Ισπανό στην προσαρμογή του στη Desmosedici.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 μίλησε στο motogp.com για τον αναβάτη με τον οποίο βρέθηκε τόσες φορές αντιμέτωπος, αναφέροντας: «Ο Jorge έμαθε πολλά με την πάροδο των χρόνων.

«Στα πρώτα χρόνια του, δεν μου άρεσε και πολύ ο χαρακτήρας του ή ο τρόπος που οδηγούσε με μαζί μας. Όμως υπήρξε ένα σημείο καμπής τα επόμενα χρόνια και άλλαξε εντελώς.

«Και ο σεβασμός του για όλους στο grid άλλαξε εντελώς όπως και ο δικός μου για εκείνον. Έτσι, από εκείνη τη στιγμή δεν είχα τίποτε άλλο παρά μια μεγάλη ποσότητα σεβασμού για εκείνον – είτε χάσει είτε κερδίσει, είναι ένας σπουδαίος πρωταθλητής σε αυτόν τον τομέα

Το πρωτάθλημα του MotoGP ξεκινά αυτή την Πέμπτη στην πίστα του Κατάρ και ο Jorge Lorenzo φαίνεται πως ακόμη δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε ώστε να διεκδικήσει τον Τίτλο για την Ducati, κάτι που έκανε πριν ακριβώς 10 χρόνια ο Casey Stoner.

Αφήστε μια απάντηση