Ο Marquez έχει στόχο τη μάχη του podium στο Κατάρ

Με την πίστα στην έρημο του Κατάρ να μην αποτελεί το ιδανικό προορισμό για τον Marquez και τη Honda του, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής θέτει ως χαμηλότερο στόχο τον τερματισμό στο βάθρο για τον εναρκτήριο γύρο του 2017.

Ο 23χρονος αναβάτης της Repsol Honda ήταν μόλις 11ος στα συνδυασμένα αποτελέσματα των τριήμερων δοκιμών του Κατάρ, όντας η τρίτη ταχύτερη RC213V, πίσω τόσο από τον Dani Pedrosa όσο και από τον Cal Crutchlow της δορυφορικής LCR.

Αύριο ξεκινά και επίσημα η αγωνιστική χρονιά για το MotoGP, με την δράση να εκκινεί την Πέμπτη το βράδυ. Για τον πρώτο αγώνα ο Marquez δήλωσε: «Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς είναι πάντα ειδική περίπτωση, λόγω του ότι είσαι πιο νευρικός από ότι συνήθως. 

«Η πίστα του Κατάρ είναι επίσης μια από τις πιο ξεχωριστές πίστες στο ημερολόγιο και ένα από τα κύρια πράγματα που πρέπει να λάβεις υπ’ όψην είναι η άμμος, η οποία μπορεί να κάνει την επιφάνεια αρκετά γλυστερή με το που βγεις από την ιδανική γραμμή. Το όριο είναι πολύ στενό.

«Υπάρχουν τρία σημεία με πολύ δυνατά φρένα και χρειάζεσαι καλή σταθερότητα μπροστά. Ίσως δεν είναι μια από τις καλύτερες πίστες για το οδηγικό μου στυλ, όμως μου αρέσει και έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια των δοκιμών ώστε να βρούμε έναν καλό ρυθμό και ένα καλό βασικό set-up για όλες τις πίστες.

«Από τεχνικής άποψης, ξεκινάμε αυτό το πρωτάθλημα καλύτερα από ότι το περσινό, και παρ’ ότι αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα. θεωρώ ότι η μηχανή μας έχει φτάσει ένα επίπεδο ώστε να μαχόμαστε για το βάθρο. Θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε καλά από την αρχή, από την Πέμπτη.»

Τα τελευταία δύο χρόνια πάντως ο Ισπανός έχει μείνει μακριά από την 1η θέση, όντας 5ος το 2015 και 3ος στο περσινό αγώνα του 2016. Η μοναδική του νίκη εκεί στη μεγάλη κατηγορία ήρθε το 2014.

Αφήστε μια απάντηση