AMA SX 450 & 250 – Indianapolis – Tomac και Osborne οι κορυφαίοι

Η Indianapolis φιλοξένησε τον 11ο Γύρο της μεγάλης κατηγορίας του AMA SX και τον 5ο γύρο του πρωταθλήματος East, με τους Eli Tomac και Zach Osborne να αποδεικνύουν γιατί θεωρούνται οι πιο φορμαρισμένοι αναβάτες των κατηγοριών τους.

Ο χθεσινοβραδινός αγώνας έλαβε χώρα στο Lucas Oil Stadium της Indianapolis, με τη μικρή κατηγορία να κλέβει την παράσταση με τις σπουδαίες μάχες κορυφής που δώθηκαν. Στη μεγάλη κατηγορία τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα, με τον Eli Tomac να πλησιάζει και άλλο τον Ryan Dungey στην κορυφή του πρωταθλήματος.

450cc – 3η συνεχόμενη νίκη για τον άπιαστο Tomac

Κυρίαρχος της μεγάλης κατηγορίας αναδεικνύεται στους τελευταίους αγώνες ο Tomac

Ο Tomac ξεκίνησε πολύ δυνατά ήδη από το πρώτο Heat, κάνοντας γνωστές τις διαθέσεις του στους ανιπάλους του. Cole Seely, Jason Anderson και Chad Reed πήραν μαζί του το εισιτήριο της απ’ ευθείας συμμετοχής στον τελικό, με τον Dungey να μένει ελάχιστα εκτός.

Η συνέχεια είδε τον Marvin Musquin να φθάνει στη νίκη του δεύτερου Heat, χωρίς μεγάλη διαφορά όμως από τους David Millsaps και Blake Baggett που ακολούθησαν. Λίγο πιο πίσω στην 4η θέση, ολοκλήρωσε ο Malcolm Stewart με τη Suzuki του.

Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε εντυπωσιακά, με τον Baggett να παίρνει το holeshot και τον Dungey να επιτίθεται ευθύς εξ’ αρχής στον Tomac για την 2η θέση. Ο αναβάτης της KTM παρέμεινε για λίγο όμως μπροστά, καθώς ο Tomac έδειχνε πολύ γρήγορος πάνω στην Kawasaki του. Από πολύ κοντά ακολουθούσε και ο Marvin Musquin με την δεύτερη εργοστασιακή KTM.

Ο Tomac αφότου ξεμπέρδεψε με τον Dungey ρίχτηκε αμέσως στο κυνήγι του Baggett για την 1η θέση, φθάνοντάς τον με μεγάλη ταχύτητα και περνώντας άνετα μπροστά. Ο Baggett μάλιστα, τρεις στροφές μετά έχασε και την 2η θέση, με τον Dungey να τον περνά εξίσου εύκολα.

Στην κορυφή ο κύριος με το νούμεο ‘3’ απομακρυνόταν συνεχώς, με τον Musquin να έχει αποφασίσει να μη χαριστεί στον teammate του για την 2η θέση. Έτσι, με μόλις πέντε λεπτά να απομένουν, ο αναβάτης από το Clermont πίεσε και πέρασε τον περσινό πρωταθλητή, ανοίγοντας στη συνέχεια τη μεταξύ τους διαφορά.

Με αυτόν τον τρόπο ο Tomac έφτασε άνετα στην 3η συνεχόμενη και 6η συνολικά φετινή νίκη, πλησιάζοντας τον Dungey στην κορυφή της κατάταξης στους 12 βαθμούς. Ο Musquin έδειξε δυνατός ξανά μετά από καιρό, ενώ ο Dungey έκανε ένα συντηρητικό αγώνα, φθάνοντας όμως τους 46 συνεχόμενους τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα!

Αν μη τι άλλο τα στατιστικά δείχνουν ότι τη σταθερότητα του αναβάτη της KTM, που του έχει δώσει ως τώρα και τόσους τίτλους. Στην 4η θέση τερμάτισε με μια ακόμη καλή εμφάνιση ο Blake Baggett ενώ 5ος ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Cole Seely που είχε και μια έντονη στιγμή που παρολίγο να τον ρίξει στο έδαφος.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

 

250cc – Ακάθεκτος προς τον τίτλο ο Osborne

O Οsborne στο δρόμο για μια ακόμη νίκη

Το πρώτο Heat της βραδιάς για την μικρή κατηγορία πήγε στον Jordon Smith, ο οποίος επικράτησε των Christian Craig, Adam Cianciarulo και Alex Martin.

Zach Osborne και Joey Savatgy ‘συγκρούστηκαν’ για πρώτη φορά στο δεύτερο Heat του Σαββάτου, με τον Οsborne να φθάνει στη νίκη και τους Mitchell Harrison, Joey Savatgy και Dakota Alix να περνούν μαζί του στον τελικό.

Εκεί, την εκκίνηση πήρε ο Savatgy, αποφασισμένος να φθάσει ως την νίκη. Στον τροχό του όμως είχε ήδη τον αναβάτη της Husqvarna, με τον νικητή του περασμένου αγώνα, Adam Cianciarulo να βρίσκεται μόλις 7ος με το τέλος του πρώτου γύρου.

Πέντε λεπτά μετά την εκκίνηση του αγώνα οι δύο πρωτοπόροι είχαν μια δυνατή επαφή, φεύγοντας από το σημείο χωρίς προβλήματα, διατηρώντας παράλληλα τις θέσεις τους. Ο Savatgy όμως δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να απομακρυνθεί, ενώ οι Martin και Smith καιροφυλακτούσαν ελάχιστα πιο πίσω.

Ο Osborne συνέχισε να πιέζει και τελικά εκβίασε το προσπέρασμα που του έδωσε την κορυφή, καθώς ο Savatgy αμυνόταν κρατώντας πίσω του τον αναβάτη από το Abingdon. Η δεύτερη επαφή μεταξύ τους ήταν ακόμη δυνατότερη από την πρώτη, με τον Osborne να παίρνει την πρωτοπορία και να την διατηρεί ως και το πέσιμο της καρώ σημαίας.

Ο Savatgy ολοκλήρωσε 2ος, με τον Martin να κάνει ‘δώρο’ το βάθρο στον teammate του, Jordon Smith, έπειτα από πτώση που είχε. Το θετικό για τον αναβάτη της KTM ήταν ότι έχασε μόνο μια θέση, καθώς ο Cianciarulo που ακολουθούσε ήταν πολύ μακριά.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στο Detroit, στις 25/3.

Αφήστε μια απάντηση