Παρουσίαση – Honda Rebel 300 και Rebel 500

Μια μοτοσυκλέτα που έχει αποτελέσει την αρχή της μοτοσυκλετιστικής σταδιοδρομίας αρκετών αναβατών αλλάζει εντελώς για το 2017, μένοντας παράλληλα πιστή στις αρχές της. Ο λόγος φυσικά για τη νέα Rebel.

Η Honda παρουσίασε τις CMX ή αλλιώς Rebel πριν 30 περίπου χρόνια, έχοντας ως στόχο την προσέλκυση νέων αναβατών, επεκτείνοντας παράλληλα την γκάμα των μοτοσυκλετών της.

Το χαμηλό ύψος σέλας και το χαμηλό κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας έγιναν σύμμαχοι του νεανικού κοινού, που σύντομα έκανε την Rebel ευρέως γνωστή και εύκολα αναγνωρίσιμη στους δρόμους ανά το παγκόσμιο.

Η νέα Honda Rebel 500

Για το 2017 η ‘Big H’ παρουσίασε δύο εκδόσεις του μοντέλου της, με χωρητικότητα 300 και 500 κυβικών εκατοστών αντίστοιχα. Το μινιμαλιστικό στυλ και η bobber εμφάνιση δημιουργούν μια εντελώς νέα όψη στο μάτι του θεατή, η οποία όμως δεν παύει να θυμίζει ότι είναι μια Rebel.

O κινητήρας της ‘μικρής’ έκδοσης είναι μονοκύλινδρος, χωρητικότητας 286cc, είναι υδρόψυκτος και έχει κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Αντίστοιχα στη δεύτερη έκδοση συναντούμε έναν δικύλινδρο, υδρόψυκτο κινητήρα, 471cc.

Ουσιαστικά οι Ιάπωνες αναφέρουν ότι οι μοτοσυκλέτες μοιράζονται ακριβώς τα ίδια μέρη, εκτός από τον κινητήρα, οι οποίοι προέρχονται από τις CBR300R και CBR500R αντίστοιχα. Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις είναι τροποποιημένοι, ώστε να ταιριάζουν με τους χαρακτήρες των δύο Rebel.

Σύγχρονη και μινιμαλιστική αισθητική

Η θέση οδήγησης είναι αναπαυτική και η πρόσβαση στο τιμόνι είναι αρκετά εύκολη. Η θέση των ποδοστηρίων βελτιώνει ακόμη περισσότερο τη στάση του σώματος κατά την οδήγηση. Η σέλα βρίσκεται μόλις 69cm από το έδαφος, με το στενό τεπόζιτο των 11.3l να προσφέρει ακόμη πιο άνετη τοποθέτηση των ποδιών.

Το ατσάλινο πλαίσιο είναι τύπου ‘trellis’ και οι το ρόλο της απόσβεσης των ανωμαλιών έχουν αναλάβει ένα πηρούνι 41mm στο εμπρός μέρος και ένα σετ αμορτισέρ για το πίσω, τα οποία ρυθμίζονται ως προς την προφόρτισή τους.

Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι της Dunlop και οι διαστάσεις τους είναι 130/90/16 για τον εμπρός τροχό και 150/80/16 για το πίσω, προσφέροντας περισσότερη σταθερότητα και λιγότερη ευελιξία λόγω του φάρδους τους.

Το βάρος της Rebel 300 – σύμφωνα με τους Ιάπωνες – αγγίζει τα 165kg, τη στιγμή που αυτό της 500 φθάνει τα 185kg, στις βασικές τους εκδόσεις. Αν τη θέλετε υπάρχει και έκδοση με ABS, η οποία σε κάθε έκδοση προσθέτει ασφαλέστερη πέδηση αλλά και ακόμη 2.7kg.

Όλα στη θέση τους περιποιημένα, όπως μας έχουν συνηθίσει οι Ιάπωνες

Όσο για τους χρωματισμούς, οι κοινοί είναι το ασημί ματ, το μαύρο και το κόκκινο, με το κίτρινο να είναι αποκλειστικό της Rebel 500 και η λευκή ματ πέρλα για την 300.

Τέλος, η τιμή για την ‘μικρή’ Rebel θα είναι κοντά στις 4.000€ και για την ‘μεγάλη’ κοντά στις 5.600€.

 

 

Αφήστε μια απάντηση