AMA SX 450 & 250 – Phoenix – Πρώτη για Tomac, φοβερός Reed, νίκη και για Hill

Η πόλη του Phoenix φιλοξένησε τον τέταρτο αγώνα AMA SX της φετινής χρονιάς, με τον Eli Tomac να είναι ο νικητής στα 450cc και τον Justin Hill να επικρατεί στ α «μικρά». Απίθανα πράγματα έκανε ο Chad Reed στον τελικό της μεγάλης κατηγορίας.

Το πρωτάθλημα συνεχίζει ακάθεκτο τον δρόμο του, με το Στάδιο Phoenix του Πανεπιστημίου της πόλης να φιλοξενεί τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου. Μεγάλες μάχες αλλά και ονόματα από τον παρελθόν, έδωσαν μια άλλη αίγλη στον αγώνα του Phoenix, σηματοδοτώντας μάλιστα και την ολοκλήρωση του πρώτου τέταρτου του φετινού πρωταθλήματος AMA SX.

450cc – Ο Tomac τη νίκη, ο Reed τις εντυπώσεις

Ο Eli Tomac ξεκίνησε πολύ δυνατά τις υποχρεώσεις του νικώντας το πρώτο Heat της βραδιάς, μπροστά από τους Malcolm Stewart και Marvin Musquin. O Tomac ήταν πολύ ταχύτερος από τους αντιπάλους του και «καθάρισε» εύκολα, όντας πιο γρήγορος κατά 1sec στο γύρο.

Το δεύτερο Heat περιελάμβανε συμμετοχές με πιο ηχηρά ονόματα, τα οποία και έδωσαν μεγάλες μάχες για την πρώτη θέση. Ο David Millsaps ήταν αυτός που κατέκτησε τη νίκη, αφήνοντας πίσω του αλλά πολύ κοντά του τους Justin Brayton, Blake Baggett, Ryan Dungey, Cole Seely και Chad Reed. Οι έξι αυτοί αναβάτες βρέθηκαν μέσα σε μόλις 6.784sec!

Ο μεγάλος τελικός πραγματοποιήθηκε σχεδόν δύο ώρες μετά, με τον Eli Tomac να είναι ο απόλυτος νικητής, καθώς πήρε το holeshot και έμεινε εκεί ως και τη συμπλήρωση 21 γύρων. Ο αναβάτης από το Colorado ήταν καταιγιστικός και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους αντιπάλους του, φθάνοντας με αυτόν τον τρόπο στην πρώτη νίκη της χρονιάς.

Για τη 2η θέση οι μάχες ήταν σπουδαίες, με τους Ryan Dungey και Cole Seely να μάχονται με εντυπωσιακά block pass στα πρώτα στάδια του αγώνα. Κανείς τους όμως δεν υπολόγιζε τον «γερόλυκο», Chad Reed, ο οποίος στα 34 του, απέδειξε ότι ακόμη «το έχει». Ο αναβάτης της Yamaha ήταν 6ος στον πρώτο γύρο, όμως με σταθερό και δυνατό γυρολόγιο έφτασε και πέρασε τους Dungey και Seely, όταν οι δύο ακόμη μάχονταν!

Τελικά στο βάθρο τον ακολούθησε ο Ryan Dungey, ο οποίος είδε τον teammate αλλά και μεγαλύτερό του αντίπαλο για τον φετινό τίτλο, Marvin Musquin, να τερματίζει μόλις 9ος.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία της κατηγορίας εδώ.

 

250cc – Show Hill και Mcelrath, με νικητή τον πρώτο

Το πρώτο Heat της κατηγορίας είδε τον Martin Davalos να επικρατεί με την Husqvarna του, ενώ πίσω του οι Austin Forkner και James Decotis μάχονταν ως τον τερματισμό για την δεύτερη θέση. Τελικά τερμάτισαν με αυτή τη σειρά, ολοκληρώνοντας την πρώτη τριάδα.

Το δεύτερο Heat είδε τον εντυπωσιακό Justin Hill να φτάνει εύκολα στη νίκη, με τους Phillip Nicoletti και Aaron Plessinger να μένουν να μάχονται μακριά από τον αναβάτη της Kawasaki. Μια άτυχη στιγμή του Shane Mcelrath ήταν αρκετή για να τον περιορίσει στην 14η θέση της κατηγορίας.

Ο Austin Forkner ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση στο μεγάλο τελικό, με τους Mcelrath και Hill να τον ακολουθούν από κοντά. Ο Mcelrath κατάφερε να περάσει μπροστά μετά από τρεις γύρους, όμως ο Hill είχε αποφασίσει ήδη να του κάνει τη ζωή δύσκολη. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος οδήγησε τον αγώνα για τους επόμενους 11 γύρους, όμως ο Hill έκανε την κίνηση του λίγο πριν το τέλος, κατακτώντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του για μόλις 0.446sec!

Την 3η θέση του βάθρου συμπλήρωσε ακόμη μια Kawasaki, με τον Forkner να πραγματοποιεί το 1-3 για την ομάδα του. Στο πρωτάθλημα τώρα η κατάταξη έχει πάρει «φωτιά», καθώς η πρώτη με την τρίτη θέση απέχουν μόλις 10 βαθμούς! Έτσι Mcelrath, Hill και Plessinger καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους στους επόμενους αγώνες.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία της κατηγορίας εδώ.

Αφήστε μια απάντηση