Παρουσίαση – Kawasaki KX250F 2017

Η Kawasaki, έχοντας κατασκευάσει τα τελευταία χρόνια εξαιρετικές μοτοσυκλέτες στην ‘μικρή’ κατηγορία των motocross μοτοσυκλετών, έρχεται να δυναμώσει και άλλο την KX250F, ώστε να διατηρηθεί στην κορυφή.

Η νέα μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων φέρει εξαρτήματα δοκιμασμένα στους αγώνες, έχοντας ως στόχο την Παγκόσμια επικράτηση στην κατηγορία των 250cc. Δεν είναι τυχαία άλλωστε τα αποτελέσματα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπου ο Justin Hill είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην μικρή κατηγορία με μια μοτοσυκλέτα της Kawsaki Monster Energy Team.

Ας δούμε όμως τι έχουν κάνει οι ‘πράσινοι’ στην εντελώς νέα μοτοσυκλέτα τους. Ο κινητήρας είναι πλέον δυνατότερος αλλά και ελαφρύτερος, με μεγαλύτερη έμφαση στις υψηλότερες στροφές.

Ο νέος δυνατότερος και ελαφρύτερος κινητήρας της KX250F

Ελαφρύτερο πιστόνι με ειδική σχεδίαση στο κάτω μέρος του, διαφορετική κλίση στο  μπεκ ψεκασμού που βρίσκεται κοντά στην εισαγωγή και νέα σχεδίαση στο κάτω μπεκ (το KX250F έχει διπλό ψεκασμό από το 2012), έρχονται να βελτιώσουν την απόδοση του κινητήρα.

Βελτίωση παρατηρείται και στις χαμηλές-μεσαίες στροφές, με τη νέα σχεδίαση του κυλίνδρου (με αυξημένη κλίση προς τα εμπρός) να κάνει συνολική διαφορά. Σε αυτό βοηθά και το μπεκ που ψεκάζει το καύσιμο προς τα κάτω, το οποίο απέκτησε διπλάσιες τρύπες για καλύτερη διάσπαση των ατόμων του καυσίμου και ευρύτερο ψεκασμό.

Αλλαγές παρατηρούνται και στις ρυθμίσεις της ECU αλλά και στο σύστημα της εξάτμισης, με το κομμάτι που βγαίνει από τον κύλινδρο να είναι λεπτότερο και κοντύτερο, συμβάλλοντας και αυτό στην αυξημένη απόδοση της μοτοσυκλέτας.

Η πάνω όψη μας δίχνει πόσο στενή είναι η νέα μοτοσυκλέτα της Kawasaki

Μιας και είπαμε για ECU, η πανάλαφρη μονάδα της KX250F έρχεται προσεταρισμένη με τρεις χάρτες, ανάλογα την οδήγηση που θέλεις να κάνεις.

Επιπρόσθετα υπάρχει σαν προαιρετικός εξοπλισμός το KX FI Calibration Kit, το οποίο σου επιτρέπει να αποθηκεύεις έως και επτά χάρτες και να τους τροποποιείς χωρίς λάπτοπ ή μπαταρία. Εύκολα και απλά με μια καλωδίωση που δίνεται όμως εκτός του κιτ.

Και περνάμε στο πλαίσιο, όπου και εδώ, τα πάντα είναι νέα. Το νέο, ελαφρύτερο, περιμετρικό πλαίσιο είναι τώρα και πιο στενό (κατά 6mm), χάρη στη λεπτότερη σχεδίαση των κεντρικών δοκών. Οι Ιάπωνες αναφέρουν και αυξημένη ακαμψία, ώστε να βελτιωθεί η αίσθηση από το εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας.

Σε γυμνή θέα, για να εντοπίζονται καλύτερα οι αλλαγές

Στις αναρτήσεις θα δούμε προϊόντα της Showa, η οποία προσφέρει για το εμπρός μέρος ένα πηρούνι (SFF Type 2) 48mm. Αυτό διαθέτει ξεχωριστή λειτουργία για τα δύο πηρούνια, με την απόσβεση να υπάρχει στο αριστερό και το ελατήριο να υπάρχει στο δεξί.

Στο πίσω μέρος η ανάρτηση διαθέτει πλέον διαφορετικές ρυθμίσεις βαλβίδας αλλά και ένα νέο, ελαφρύτερο ελατήριο, για την περαιτέρω μείωση του βάρους. Το συνολικό βάρος της KX250F είναι για το 2017 104.3kg.

Τα φρένα αποτελλούν ακόμη ένα σημαντικό μέρος της μοτουσκλέτας, με την Kawasaki να τοποθετεί έναν δίσκο τύπου ‘μαργαρίτα’ στο εμπρός μέρος 270mm. Στο πίσω μέρος συναντούμε έναν δίσκο ίδιου τύπου αλλά 240mm. Και στις δύο περιπτώσεις τα προϊόντα είναι της Braking.

Ένα σύστημα που θα δώσει ακόμη καλύτερο έλεγχο αλλά και εξαιρετικές εκκινήσεις είναι το launch control. Με το απλό πάτημα ενός κουμπιού μπορείς να επιλέξεις μια διαφορετική, πιο ήπια χαρτογράφηση, η οποία θα σου δώσει απόλυτο έλεγχο χωρίς περιττές σούζες και σπιναρίσματα.

Το κουμπί ενεργοποίσης του Launch Control

Τέλος, στον τομέα της εργονομίας η KX250F είναι εφοδιασμένη με τα νέα ERGO-FIT™ ποδοστήρια και τιμόνι, ώστε να μπορείς να τα ρυθμίσεις και να σε βολεύουν καλύτερα. Τα ποδοστήρια ρυθμίζονται σε δύο θέσεις ενώ το τιμόνι σε τέσσερις.

Η Kawasaki με αυτή τη μοτοσυκλέτα δεν θέλει απλά να διατηρτήσει τον πήχη ψηλά, θέλει να τον πάει ακόμα ψηλότερα ώστε να απομακρυνθεί και άλλο από τον ανταγωνισμό. Και να κρίνουμε από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, τα καταφέρνει.

Αφήστε μια απάντηση