Rally Dakar 2018 – Ο Mathias Walkner διατηρεί την KTM στην κορυφή του κόσμου!

Ο Αυστριακός Mathias Walkner είναι ο νικητής του Rally Dakar, του πιο δύσκολου Rally στον κόσμο. Ο οδηγός της KTM είναι ο πρώτος Αυστριακός οδηγός μοτοσυκλέτας που κερδίζει το Dakar, στη σέλα μάλιστα μιας Αυστριακής μοτοσυκλέτας.

Ο συναγωνισμός φέτος ήταν μεγάλος αλλά η KTM κατάφερε να πάρει τον τίτλο και να διατηρήσει το στέμμα για ακόμη μια χρονιά. Η Αυστριακή εταιρεία κερδίζει για 17η συνεχόμενη χρονιά το Dakar και παραμένει κυρίαρχος.
Ο Mathias Walkner οδήγησε σταθερά χωρίς να κάνει λάθη. Μια οδήγηση που θα την ονόμαζα μυαλωμένη και που τον οδήγησε στον πολυπόθητο τίτλο.
Ας δούμε όμως πως εξελίχθηκαν τα πράγματα τις τελευταίες μέρες και πως κατάφερε ο Mathias Walkner να κερδίσει τον τίτλο.

10η Διαδρομή 16/1/2018 Salta – Belen

Ο Adrien Van Beveren τρία χλμ. πριν τον τερματισμό πέφτει, τραυματίζεται και το Dakar τελειώνει άδοξα για τον Γάλλο οδηγό της Yamaha.
Οι ανατροπές συνεχίζονται, η 1η θέση αλλάζει χέρια και ακόμη ένα φαβορί τίθεται εκτός.
Από το κρύο και τις βροχές της Βολιβίας το Dakar πέρασε στην ζέστη της Αργεντινής. Με θερμοκρασίες που έφθαναν τους 43 βαθμούς η οδήγηση ήταν πολύ δύσκολη.
Ο Kevin Benavides, ο Toby Price και ο Antoine Meo έχασαν τον προσανατολισμό τους κάπου για δέκα χιλιόμετρα και αρκετό χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στον Mathias Walkner να κερδίσει την διαδρομή και την πρώτη θέση στην γενική.

Δείτε τί έγινε την δέκατη μέρα στο βίντεο που ακολουθεί

11η Διαδρομή 17/1/2018 Belen – Flambala – Chilecito

Σε κάθε διαδρομή υπάρχουν ανατροπές, άλλωστε για αυτό το Dakar είναι το πιο δύσκολο Rally στον κόσμο.
Σήμερα ήταν η μέρα της αποχώρησης του Joan Barreda. Ο Ισπανός οδηγός της Honda δεν άντεξε. Ο τραυματισμός στο γόνατο στην έβδομη διαδρομή αποδείχτηκε ικανός να τον σταματήσει.
Η ενδέκατη διαδρομή ήταν για τους χαμένους της προηγούμενης μέρας που προσπάθησαν να καλύψουν το χαμένο έδαφος.
Ο Toby Price κερδίζει την διαδρομή με τον Αργεντινό Kevin Benavides να τερματίζει 2ος, ενώ ο Antoine Meo τερμάτισε 3ος. Στην 4η θέση ο Ricky Brabec . Ο Mathias Walkner πήρε την 5η θέση και διατήρησε την πρωτοπορία στην γενική κατάταξη. Ο Αυστριακός οδήγησε μάλλον συντηρητικά χωρίς να παίρνει ρίσκα επωφελούμενος της διαφοράς που δημιούργησε την προηγούμενη μέρα.
Αυτή ήταν η Τρίτη διαδρομή που κερδίζει ο οδηγός της ΚΤΜ.

Δείτε τί έγινε την ενδέκατη μέρα στο βίντεο που ακολουθεί

12η Διαδρομή 18/1/2018 Flambala –  Chelecito –  San Juan

Η διαδρομή ακυρώθηκε για της μοτοσυκλέτες και τις τετράτροχές. Οι καιρικές συνθήκες και θέματα ασφαλείας ήταν αυτά που έκαναν τους διοργανωτές να πάρουν αυτή την απόφαση.

13η Διαδρομή 19/1/2018 San Juan – Cordoba

Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία για κάποιους να κάνουν την διαφορά και να πάρουν μια θέση στο βάθρο. Ο Αυστραλός Toby Price πάλεψε προσπαθώντας να καλύψει την διαφορά από τους πρωτοπόρους Mathias Walkner και Kevin Benavides. Τελικά ο Toby κέρδισε την δεύτερη στην σειρά διαδρομή αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει την γενική κατάταξη. Σειρά να αποχωρήσει είχε ο Αμερικανός Ricky Brabec που αντιμετώπισε προβλήματα με την μπαταρία.
Ο Αυστριακός Mathias Walkner οδήγησε προσεκτικά χωρίς να κάνει λάθη, βασιζόμενος στην διαφορά των 32 λεπτών που είχε δημιουργήσει, και τερμάτισε 4ος. Αυτό ήταν αρκετό να τον κρατήσει στην 1η θέση της γενικής διατηρώντας μια διαφορά 22 λεπτών από τον δεύτερο Benavides. Η διαφορά αυτή είναι δύσκολο να ανατραπεί και όλα δείχνουν ότι ο οδηγός της KTM θα είναι ο φετινός νικητής του Dakar.

Δείτε τί έγινε την δέκατη τρίτη μέρα στο βίντεο που ακολουθεί

14η Διαδρομή 20/1/2018 Cordoba – Cordoba

Ο Αργεντινός οδηγός της Honda Kevin Benavides κέρδισε την διαδρομή, αλλά αυτή η νίκη δεν ήταν αρκετή για να καλύψει την μεγάλη διαφορά των 22 λεπτών που τον χώριζε από τον πρωτοπόρο της γενικής και οδηγό της KTM, Mathias Walkner. Ο Mathias οδήγησε και πάλι συντηρητικά τερματίζοντας 8ος και 5 λεπτά πίσω από τον Αργεντινό. Αυτό ήταν αρκετό να του χαρίσει τον πολυπόθητο τίτλο. Ο Toby Price τερμάτισε 2ος στην διαδρομή και 3ος στην γενική ενώ ο Antoine Meo τερμάτισε 3ος στην διαδρομή και 4ος στην γενική.
Η ΚΤΜ πήρε τις 3 θέσεις από τις πρώτες τέσσερις, δείχνοντας για άλλη μια χρονιά ότι παρά την αποχώρηση του φαβορί της, Sam Sunderland, είναι αρκετά δυνατή για να κερδίσει και με τους άλλους αναβάτες της. Η Honda με τον Kevin Benavides έσπασε το μονοπώλιο της ΚΤΜ παίρνοντας την 2η θέση.
Δείτε πιο κάτω ένα βίντεο με μερικές χαρακτηριστικές σκηνές από το Dakar.