AMA SX 450 & 250 – San Diego – Roczen και Mcelrath, δύο στα δύο!

Ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος AMA Supercross ανήκε και πάλι στους Ken Roczen και Shane Mcelrath, με τους δύο αναβάτες να επικρατούν στα 450cc και 250cc αντίστοιχα.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του San Diego να υποδεχθεί τους αναβάτες του πρωταθλήματος, μιας και στις 14 Ιανουαρίου το Petco Park στην Καλιφόρνια φιλοξένησε το δεύτερο γύρο του Supercross. Και στις δύο κατηγορίες επικράτησαν οι συνήθεις ύποπτοι.

450cc – «Διπλός» Roczen!

Το πρώτο Heat της μεγάλης κατηγορίας είχε έντονη μάχη για την 1η θέση, με τον Jason Anderson να επικρατεί του Eli Tomac για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο στον τερματισμό. Πίσω από τους δύο πρώτους είχαμε «ενδοοικογενειακή» μάχη μεταξύ των μοτοσυκλετών της RCH Suzuki, με τον Broc Tickle να επικρατεί του Justin Bogle.

Ως συνήθως, στο δέυτερο Heat είχαμε τις συμμετοχές όλων των κορυφαίων αναβατών, με τον Roczen να είναι ο πιο γρήγορος και να κερδίζει εμπρός από τις KTM των Ryan Dungey και Marvin Musquin. Εντπωσιακός ήταν ο Chad Reed, ο οποίος τερμάτισε ελάχιστα εκτός τριάδας.

Στον αγώνα διάρκειας 24 γύρων την εκκίνηση πήρε ο περσινός πρωταθλητής Dungey, ενώ κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα για τους πρώτους επτά γύρους. Ο Roczen όμως ήταν πολύ κοντά του και μετά τον 7ο γύρο ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, φτάνοντας στη 2η συνεχόμενη νίκη του. Ο Dungey το πάλεψε, όμως δεν κατάφερε να αποσπάσει την πρώτη του φετινή νίκη. Πολύ μακριά από την κορυφή τερμάτισε ο Musquin, ο οποίος όμως κατόρθωσε να φτάσει στο 2ο συνεχόμενο βάθρο της χρονιάς.

 

250cc – Mcelrath ξανά!

Ο Shane Mcelrath ξεκίνησε δυνατά ήδη από το πρώτο Heat της μικρής κατηγορίας, με τον Martin Davalos να τερματίζει αρκετά κοντά του. Αρκετά πίσω από τους δύο, τερμάτισαν οι Aaron Plessinger και Joshua Hansen.

Το επόμενο Heat της κατηγορίας είδε τον Justin Hill με την Kawasaki του να επικρατεί, με τους Jeremy Martin και Austin Forkner να δίνουν μια όμορφη μάχη για την 3η θέση. Τελικά, τερμάτισαν με τη σειρά που αναφέραμε.

Στον τελικό του Σαββάτου, την εκκίνηση πήρε ο James Decotis, με τον Dan Reardon και τον Martin Davalos να τον ακολουθούν. Ο Decotis οδήγησε για 10 ολόκληρους γύρους τον αγώνα, όμως οι Mcelrath και Hill που είχαν ξεκινήσει άσχημα (5ος-9ος) τον έφτασαν και τον πέρασαν. Τελικά ο Mcelrath στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά νικητής, με τους Hill και Plessinger να τον ακολουθούν στο βάθρο.

Μπορείτε να δείτε εδώ τη βαθμολογία εδώ.

Ο επόμενος αγώνας διεξήχθη στο Anaheim, στις 21/1.

Αφήστε μια απάντηση