WSBK Phillip Island – FP1&FP2 – Ξεκίνημα με Davies

Το Πρωτάθλημα WSBK εκκινά αυτό το τριήμερο, με τους αναβάτες να μπαίνουν σήμερα στην πίστα του Phillip Island για τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές. Στην πρώτη θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων βρέθηκε ο Chaz Davies, με τον Jonathan Rea και Xavi Fores να τον ακολουθούν.

FP1 – Ορεξάτος Davies

Οι πρώτες επίσημες δοκιμές υποδέχθηκαν τους αναβάτες δίχως προβλήματα με τον καιρό, με τον Chaz Davies να σημειώνει τον ταχύτερο γύρο. Ο Ουαλός πέρασε αρκετά ώρα της διαδικασίας στη 2η θέση, πρωτού κάνει την τελική του επίθεση λίγα λεπτά πριν το λήξη της διαδικασίας.

Ο χρόνος του αναβάτη της Aruba.it Ducati ήταν ταχύτερος από αυτόν που σημείωσε ο Jonathan Rea την περασμένη εβδομάδα στις τελευταίες επίσημες δοκιμές, ενώ και ο περσινός πρωταθλητής ήταν ταχύτερος. Ο Rea κατέληξε στη 2η θέση, μόλις 0.066sec μακριά από τον αντίπαλό του.

Στην 3η θέση είδαμε τον Xavi Fores να επιβεβαιώνει την πολύ καλή του κατάσταση, καθώς με την 1199R του Barni Team ήταν μόλις τρία δέκατα μακριά από την εργοστασιακή συμμετοχή του Davies. Μία θέση πίσω του βρέθηκε ο Tom Sykes, ενώ η δεύτερη εργοστασιακή Ducati του Marco Melandri ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα.

Στις θέσεις 6 και 7 είδαμε τους Alex Lowes και Nicky Hayden να βελτιώνονται πάνω στις μοτοσυκλέτες τους, με τον Hayden να δείχνει κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία πάνω στη νέα Fireblade. Στον αντίποδα ο teammate του, Stefan Bradl, ολοκλήρωσε μόλις στην 15η θέση της κατάταξης.

Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Markus Reiterberger, Jordi Torres και Michael van der Mark.

 

FP2 – Δεν βελτιώθηκε, αλλά παρέμεινε στην κορυφή ο Davies

Ο Chaz Davies διατήρησε την πρωτοπορία του στα συνδυασμένα αποτελέσματα, αν και ο Jonathan Rea ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας. Οι χρόνοι ήταν σε υψηλότερα επίπεδα το απόγευμα στο Phillip Island, με τον Marco Melandri να ολοκληρώνει στη 2η θέση, όντας ένας εκ των λίγων που βελτίωσε τον πρωϊνό του χρόνο.

Στην 3η θέση βρέθηκε και πάλι ο Xavi Fores με τους βελτιωμένους Alex Lowes και Lorenzo Savadori να είναι ταχύτεροι από το πρωί, κλείνοντας τη διαδικασία στην 4η και 5η θέση.

Ο πρωτοπόρος του πρωϊνού, Chaz Davies βρέθηκε στην 6η θέση με χρόνο περίπου 0.9sec πιο αργό από τον αντίστοιχο στο FP1, με τον Tom Sykes να τον ακολουθεί μια θέση πιο πίσω.

Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Jordi Torres, Eugene Laverty και Alex De Angelis, τη στιγμή που οι Hayden, van der Mark και Stefan Bradl βρίσκονταν αρκετά μακριά από την κορυφή. Άσχημα ήταν τα νέα για τον Leon Camier, με τον Βρετανό να εγκαταλείπει νωρίς τις προσπάθειές του, λόγω τεχνικών προβλημάτων που αντιμετώπισε στην MV Agusta του.

Αναλυτικότερα τα συνδυασμένα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας:

 

Αφήστε μια απάντηση