AMA SX 450 & 250 – Minneapolis – Επιστροφή στις νίκες για Tomac, ξεκίνησε το East

Ο Eli Tomac ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα των 450cc, με τον αναβάτη της Kawasaki να φθάνει στην 3η του φετινή νίκη. Στο πρωτάθλημα East που ξεκίνησε από αυτό τον αγώνα, ο Joey Savatgy έφτασε άνετα στην πρώτη του νίκη.

Στις 18/2 η Minneapolis φιλοξένησε τον 7ο Γύρο του πρωταθλήματος AMA SX, σηματοδοτώντας παράλληλα την προσωρινή διακοπή του πρωταθλήματος West για τη μικρότερη κατηγορία.  Έτσι, το U.S Bank Stadium υποδέχθηκε τις ομάδες και τους αναβάτες του των 450cc και των 250cc East, σε έναν Γύρο από τον οποίο δεν έλειψαν και πάλι δυστυχώς οι τραυματισμοί.

450cc – Άνετα πρώτος ο Tomac, επικράτησε στην ενδοεταιρική κόντρα ο Musquin

Ο Eli Tomac στο δρόμο προς την τρίτη φετινή του νίκη

Το πρώτο Heat του Σαββάτου είδε τέσσερις KTM να καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις, με τον David Millsaps να επικρατεί των Ryan Dungey, Trey Canard και Blake Baggett. Στην ίδια διαδικασία συμμετείχαν και οι Marvin Musquin και Cole Seely, με τους δύο όμως να περιορίζονται στις θέσεις 7 και 9.

Στη συνέχεια είδαμε το δεύτερο Heat, στο οποίο οι Jason Anderson και Eli Tomac τερμάτισαν ρόδα με ρόδα, με νικητή τον πρώτο. Ο αναβάτης της Husqvarna επικράτησε αν και δύσκολα αυτού της Kawasaki, τη στιγμή που στην αρχή του σκέλος είδαμε ακόμη έναν αναβάτη να συγκαταλέγεται στη φετινή, μακρά λίστα των τραυματισμένων αναβατών.

Ο Cooper Webb είχε μια άσχημη πτώση λίγα λεπτά μετά την έναρξη του Heat, καταλήγοντας στο έδαφος με χτύπημα στο αριστερό του χέρι. Κάπως έτσι ο αναβάτης της Yamaha έμεινε εκτός αγώνα, ενώ όπως έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο τραυματισμός του δεν είναι κάτι το σοβαρό.

Ο μεγάλος τελικός είδε τον Cole Seely να παίρνει την εκκίνηση, μπροστά από τους Millsaps, Tomac και Dungey. Ο αναβάτης της Kawasaki μη έχοντας άλλη επιλογή και έχοντας χάσει πολύτιμους βαθμούς στον περασμένο αγώνα, ήθελε πάση θυσία έναν καλό τερματισμό μπροστά από τον Dungey.

Στο διάβα του όμως είχε τον Seely και τον Millsaps, με τον πρώτο να αντέχει μόλις μερικές στροφές πριν χάσει τον έλεγχο της CRF του και καταλήξει στο έδαφος. Ευτυχώς σηκώθηκε γρήγορα χωρίς κάτι το σοβαρό, ενώ στην συνέχεια ανέκαμψε πολλές θέσεις, τερματίζοντας στην πολύ καλή 5η θέση.

Πλέον μόνο ο Millsaps στεκόταν εμπόδιο στον Tomac, με τον τελευταίο όμως να είναι αποφασισμένος και να περνά στην πρωτοπορία του αγώνα μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα. Από εκεί και πέρα ο Tomac δεν απειλήθηκε από κανέναν, φθάνοντας στην τρίτη του φετινή νίκη, με διαφορά μάλιστα.

Πίσω του ο περσινός πρωταθλητής ήθελε να εξασφαλίσει όσο τον δυνατόν περισσότερους βαθμούς ελαχιστοποιώντας τις απώλειες, κατορθώνοντας να βρίσκεται στη 2η θέση του αγώνα για μεγάλο διάστημα. Όμως δεν είχε υπολογίσει τον teammate του στην KTM, Marvin Musquin, ο οποίος και είναι αυτή τη στιγμή βαθμολογικά ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Dungey.

Οι δύο τους είχαν μια όμορφη αλλά και σύντομη μάχη, με τον Musquin να περνά στη 2η θέση και να απομακρύνεται, έχοντας σαφώς καλύτερο ρυθμό. Έτσι, τα αποτελέσματα στη Minneapolis έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο φετινό πρωτάθλημα, με τον τίτλο να είναι αυτή τη στιγμή ανοιχτός για τέσσερις αναβάτες.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία της κατηγορίας εδώ.

250cc – Αρχή με Savatgy

Ο Joey Savatgy κέρδισε τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος East

Το πρωτάθλημα East ξεκίνησε με τρεις Kawasaki να παίρνουν τις τρεις πρώτες θέσεις του πρώτου Heat, με τον Joey Savatgy να κάνει από νωρίς τις διαθέσεις του γνωστές. Πίσω του οι Adam Cianciarulo και Gannon Audette.

Στο δεύτερο Heat είδαμε τον Christian Craig να κερδίζει πάνω στη Honda του, μπροστά από τις συμμετοχές των Zach Osborne και Luke Renzland. Οι δύο τελευταίοι είχαν μάχες ως και το τέλος της διαδικασίας, με τον Osborne να αμύνεται καλά φθάνοντας στη 2η θέση.

Ο μεγάλος τελικός προσέφερε θέαμα αλλά και ένα άσχημο περιστατικό στην εκκίνηση του αγώνα, με μια άσχημη πτώση να περιλαμβάνει δύο αναβάτες και ένα γενικότερο αλαλούμ στην πίστα. Κερδισμένος βγήκε ο Jordon Smith, ο οποίος εκτός από το holeshot βρέθηκε να οδηγεί και μόνος πρώτος την κούρσα.

Ο Savatgy όμως τον έφτασε γρήγορα και τον πέρασε, με τον Osborne να έχει ξεμπλέξει από πίσω και να έρχεται με δαιμονισμένο ρυθμό. Ο αναβάτης της Husqvarna ήταν πολύ δυνατός, πέρασε τον Smith και τέθηκε στο κυνήγι του Savatgy, μια λάθος επιλογή ταχύτητας όμως (του μπήκε νεκρά) τον έστειλε στο έδαφος.

Ο ίδιος όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, σηκώθηκε και άρχισε μαινόμενος να φθάνει τους πρώτους, χάνοντας για λίγα μόλις μέτρα τη 2η θέση! Η κορυφή δεν άλλαξε ποτέ χέρια και ο Savatgy έφτασε στη νίκη, με τον Smith να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στον πρώτο Γύρο του πρωταθλήματος.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στις 25/2 στην Atlanta.

Αφήστε μια απάντηση