Casey Stoner – MotoGP – Week 6 2017

Η έκτη κατά σειρά εβδομάδα του έτους ανήκει σε έναν αναβάτη «φαινόμενο», έναν οδηγό με τεράστιες οδηγικές ικανότητες, που έχει επιλέξει όμως να μη μας κάνει τη χάρη να αγωνίζεται. Ο λόγος φυσικά, για τον Casey Stoner.

Ο Αυστραλός, στα 31 του, έχει επιλέξει μια ζωή μακριά από τους αγώνες, αφιερώνοντας την καθημερινότητά του στη οικογένειά του. Μέχρι να εγκαταλείψει όμως την ενεργό δράση, ο Stoner κατέκτησε δύο Παγκόσμιους Τίτλους, χαρίζοντας μάλιστα στην Ducati το ένα και μοναδικό πρωτάθλημα της ιστορίας της στο θεσμό.

Έχοντας σταματήσει τους αγώνες από το 2012, ο Stoner συνεχίζει να μας εκπλήσσει με την αστείρευτη ταχύτητά του, ακόμα και εκτός πλήρους ενασχόλησης από τους μηχανοκίνητους αγώνες. Τι κάνει λοιπόν το «καγκουρό»; Είναι απλό. Είναι δοκιμαστής της Ducati και ενίοτε λαμβάνει μέρος σε δοκιμές αλλά και επίσημα τεστ με τους υπόλοιπους αναβάτες του grid.

Πέρυσι, στο πρώτο του τεστ με την Desmosedici, φιγουράριζε στις πρώτες θέσεις συνεχώς, φέτος, στις αντίστοιχες δοκιμές, κατάφερε την πρώτη ημέρα να είναι ο ταχύτερος όλων. Ο Stoner είναι ένα απίστευτο ταλέντο, ένας αναβάτης που έχει «φτιαχτεί» για να οδηγεί. Γρήγορα. Πολύ γρήγορα.

Και ας τον λένε κάποιοι «ψαρά», λόγω του ότι εγκατέλειψε τους αγώνες για χάρην μιας πιο ήσυχης ζωής με την οικογένειά του, απολαμβάνοντας το αγαπημένο του χόμπι. Εκείνος, με μια και μόνο εμφάνιση του στην πίστα, μας αποδεικνύει ποιος είναι και αυτό που είναι, είναι αρκετό για να σωπάσει και τα πιο πικρόχολα σχόλια.

Αφήστε μια απάντηση