Jonas Folger – MotoGP – Week 27

Είναι rookie, έχει έναν τρομερά δυνατό teammate και όμως καταφέρνει να τα πηγαίνει τόσο καλά, που στον πρόσφατο αγώνα του Sachsenring κυνήγησε με σθένος την πρώτη νίκη της καριέρας του στο MotoGP. Ποιος είναι; Μα φυσικά ο – Biker Of The Week – Jonas Folger!

Ο Γερμανός αναβάτης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη στήλη μας, κερδίζοντας τον τίτλο του ‘αναβάτη της εβδομάδας’ 19 εβδομάδες πριν. Ο Jonas Folger μας είχε δείξει από τα χειμερινά την ταχύτητά του, όντας ταχύτερος τις περίσσοτερες φορές από τον teammate του, Johann Zarco.

Με την εκκίνηση του πρωταθλήματος όμως ο Γάλλος έδειξε από τι είναι φτιαγμένος, και αυτό ήταν κάτι που ο 23χρονος Folger δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει.Τουλάχιστον όσο αφορά την ταχύτητα, καθώς ο αναβάτης της Tech3 είχε ως και τον όγδοο γύρο του Assen ένα φοβερό ρεκόρ· είχε καταφέρει να τερματίσει σε όλους τους αγώνες του 2017.

Ήταν ο μόνος που το είχε καταφέρει ως τότε, όμως το Ολλανδικό GP του στέρησε το εκπληκτικό – για rookie μάλιστα – σερί του. Έναν αγώνα μετά και ο Γερμανός από το  Mühldorf ήξερε ότι αυτή τη φορά θα είναι εντός έδρας. Φαινόταν δυνατός εξ’ αρχής, το καλύτερο όμως το είχε φυλάξει για την Κυριακή.

Ήταν 1ος στο πρωϊνό warm-up ενώ λίγες ώρες αργότερα πίεσε τον ‘Βασιλιά του Sachsenring’, Marc Marquez, ώστε να φτάσει στην πρώτη νίκη του στο MotoGP. Πίεσε και έκανε λάθη, λάθη που απέναντι σε έναν τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή όπως ο Marquez, έπαιξαν καταλυτική σημασία για την έκβαση του αγώνα.

Όμως δεν παραιτήθηκε ποτέ και έφτασε στον τερματισμό λίγο πίσω από την 1η θέση, με τους συμπατριώτες του να τον επευφημούν στις κερκίδες. Και αυτό το αποτέλεσμα φαίνεται ότι είναι μόνον η αρχή. Τι θα φέρει το μέλλον για τον ταλαντούχο αναβάτη του Herve Poncharal; Άγνωστο, όμως τα ‘εφόδια’ που έχει ο ‘Folgas’ είναι ικανά να τον φτάσουν μακριά.