AMA SX 450 & 250 – Oakland – Tomac και Hill και πάλι πρώτοι!

Eli Tomac και Justin Hill έφεραν και αυτό το Σάββατο τις Kawasaki τους στην 1η θέση της κατηγορίας τους, με τον Hill μάλιστα να τίθεται επικεφαλής και στην γενική κατάταξη των 250cc. 

Το Oakland στην Καλιφόρνια φιλοξένησε τον πέμπτο φετινό Γύρο του Αμερικάνικου Πρωταθλήματος Supercross, με τους δύο νικητές να έχουν εύκολο βράδυ, επικρατώντας άνετα των αντιπάλων τους. Στη μεγάλη κατηγορία ο Ryan Dungey «βλέπει» τον Tomac να τον πλησιάζει επικίνδυνα στο βαθμολογικό πίνακα, ενώ στα 250cc το πρωτάθλημα αρχίζει και πάλι από το «μηδέν».

450cc – Σε άλλο επίπεδο ο Tomac

Το πρώτο Heat της βραδιάς στο Overstock.com Coliseum είχε στενές μάχες, με τον Jason Anderson να είναι ο νικητής πάνω στην Husqvarna του. Πίσω του τερμάτισε ο Marvin Musquin, ενώ στην 3η και 4η θέση είχαμε τον Cole Seely και τον Chad Reed.

Στο επόμενο Heat είχαμε τις συμμετοχές των πρωτοπόρων του βαθμολογικού πίνακα, όμως αυτός που κέρδισε στους επτά γύρους ήταν ο ασταμάτητος Cooper Webb. Ryan Dungey και Eli Tomac ξεκίνησαν πολύ άσχημα στο Heat, με τον πρώτο γύρο να τους βρίσκει στην 5η και 10η θέση αντίστοιχα.

Τελικά ο Dungey έπειτα από πολλές μάχες δεν κατάφερε να βελτιώσει τη θέση του, με τους Stewart, Baggett και Tickle να τερματίζουν μπροστά του. Στην 6η θέση κατέληξε ο Tomac.

Ο τελικός της κατηγορίας όμως ήταν άλλη υπόθεση. Ήταν υπόθεση Tomac. Ο αναβάτης της Kawasaki ξεκίνησε και πάλι άσχημα, με τον Vince Friese να παίρνει το holeshot και τον Dungey να τίθεται επικεφαλής πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής οδήγησε τον αγώνα στους πρώτους 16 γύρους, όμως δεν κατάφερε να αντισταθεί στον εκρηκτικό Tomac που τον έφτασε και χάθηκε μπροστά με άνεση. Έτσι οι δύο πρώτοι τερμάτισαν με αυτή τη σειρά, ενώ το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Cooper Webb και την Yamaha του.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

 

250cc – 1ος στον αγώνα, 1ος και στο πρωτάθλημα ο Hill

Η μικρή κατηγορία ξεκίνησε με τον Martin Davalos να έχει «άγριες διαθέσεις», καθώς στο πρώτο Heat ήταν με μεγάλη διαφορά ο ταχύτερος αναβάτες στην πίστα του Oakland. Dan Reardon, Aj Catanzaro και Kyle Chrisholm τον στις πιο πίσω θέσεις.

Στο δεύτερο Heat o Aaron Plessinger ήταν ο ταχύτερος, με τον Justin Hill να περιορίζεται στη 2η θέση. Ο – ως τότε – πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Shane Mcelrath είχε μια άτυχη στιγμή, τερματίζοντας μόλις 13ος.

Στο μεγάλο τελικό που ακολούθησε, ο Hill ήταν καταιγιστικός. Ο Davalos πήρε την εκκίνηση όμως ο Hill πέρασε σύντομα μπροστά και χωρίς να απειληθεί από κανέναν, έφτασε στη 2η φετινή νίκη του. Στο μεταξύ ο Plessinger είχε μια καταστροφική εκκίνηση, ανέκαμψε όμως στη συνέχεια ολοκληρώνοντας τον αγώνα του στην 6η θέση. Το βάθρο των νικητών συμπληρώθηκε από τον Davalos και τον Mcelrath, ο οποίος είδε τον Hill να τον προσπερνά στο βαθμολογικό πίνακα, για μόλις ένα βαθμό.

Αναλυτικότερα η κατάταξη: 

O επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στο Arlington στις 11/2.

Αφήστε μια απάντηση