Παρουσίαση – Honda CRF 250 Rally

Για αυτούς που θα ήθελαν μια μικρή Adventure, η Honda παρουσίασε στην έκθεση του Μιλάνου την CRF 250 Rally. Μια μοτοσυκλέτα που τόσο το όνομα (CRF), όσο και το παρουσιαστικό της, σε παραπέμπει στην HRC CRF 450 Rally των αγώνων Dakar.

Η καινούργια μοτοσυκλέτα βασίζεται στην CRF 250L, η οποία αναβαθμίστηκε ώστε να πληροί τις προδιαγραφές Euro 4. Πολλοί διερωτώνται, «γιατί η Ιαπωνική εταιρεία ενώ παρουσίασε την CRF 250 Rally, κράτησε και την «απλή» CRF 250L»; Η CRF 250L, είναι ένα πετυχημένο μοντέλο που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2012. Ο στόχος ήταν να έχεις μια μοτοσυκλέτα άνετη, ελαφριά και ευκίνητη για τις καθημερινές διαδρομές στην πόλη, αλλά και για τις εκτός δρόμου αποδράσεις το Σαββατοκύριακο. Η CRF 250 Rally, στοχεύει σε αυτούς που εκτός από τις καθημερινές διαδρομές στην πόλη, θέλουν και μια μοτοσυκλέτα που θα τους ταξιδέψει μακριά και με αρκετό χώμα στον δρόμο. Πολλοί πιστεύουν επίσης ότι αποτελεί τον προπομπό μιας Adventure CRF 450 Rally.

Βασισμένη λοιπόν στην CRF 250L, παίρνει αρκετά στοιχεία με πρώτο και καλύτερο τον κινητήρα, ο οποίος είναι 250 cc υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος και αποδίδει 24.4 ίππους στις 8500 στροφές. Η ροπή είναι 2.2 kgm (22.6 Nm) στις 6750 στροφές.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, ενώ το ψαλίδι είναι από κράμα αλουμινίου.

Οι αναρτήσεις είναι της Showa. Μπροστά υπάρχει ανεστραμμένο πιρούνι 43mm με διαδρομή 250 mm, ενώ πίσω υπάρχει αμορτισέρ με μοχλικό ProLink και διαδρομή 265 mm.

Στα φρένα μπροστά υπάρχει μονός δίσκος 296 mm με δαγκάνα δυο εμβόλων, ενώ πίσω υπάρχει μονός δίσκος 256 mm με δαγκάνα ενός εμβόλου. Υπάρχουν ABS με τα πίσω να μπορούν να ενεργοποιηθούν για τις διαδρομές σε χώμα.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 10.1 λίτρα, ενώ η CRF 250L έχει 7.8 λίτρα και δίδει αυτονομία, σύμφωνα με την Honda 320 χλμ.. Μια αρκετά μεγάλη αυτονομία που θα ικανοποιήσει τους φίλους της περιπέτειας. Λόγω της αύξησης του ρεζερβουάρ αυξήθηκε και το βάρος, με την ζυγαριά να δείχνει 157 κιλά γεμάτη, σε σύγκριση με την CRF 250L που είναι 146 κιλά.

Το ύψος της σέλας είναι 895 mm, κάτι που μπορεί να προτρέψει κάποιους να προτιμήσουν την πιο χαμηλή CRF 250L, που η σέλα της έχει ύψος 875 mm.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων περιέχει στροφόμετρο, ταχύμετρο, μετρητή καυσίμων και ρολόι.

Ο ανεμοθώρακας είναι αρκετά ψηλός και σε συνδυασμό με τις χούφτες, προσφέρουν αρκετή κάλυψη από τα στοιχεία της φύσης.

Ο τροχός μπροστά δεν θα μπορούσε να μην είναι 21 ιντσών, καθώς και ο πίσω 18 ιντσών, αφού οι χωμάτινες διαθέσεις είναι ξεκάθαρες.

Η δυναμική εμφάνιση τονίζεται με τους δύο ασύμμετρους LED προβολείς.

Για τους φίλους λοιπόν της περιπέτειας, που προτιμούν μια ελαφριά και πιο μικρή μοτοσυκλέτα για άνεση στην κίνηση της πόλης αλλά και για τις χωμάτινες διαδρομές τους, η Honda μας δίνει την CRF 250 Rally. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε σύντομα και την CRF 450 Rally.

Αφήστε μια απάντηση