MotoGP Sepang Test – 2η Ημέρα – Ο «Maniac» στην κορυφή

Η δεύτερη ημέρα δοκιμών στη Sepang ολοκληρώθηκε και ο Andrea Iannone ήταν αυτός που κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Η ημέρα έδειξε από νωρίς το πρωί ότι θα κάνει τη ζωή ομάδων και αναβατών δύσκολη, καθώς τις πρώτες τέσσερις ώρες η δράση ήταν αρκετά περιορισμένη, λόγω του βρεγμένου οδοστρώματος.

Η βροχή που έπεφτε στην πίστα της Μαλαισίας από χθες το απόγευμα ως και το βράδυ της ίδιας ημέρας, στάθηκε ικανή να βγάλει εκτός προγράμματος τις ομάδες, καθώς η συγκεκριμένη πίστα αργεί πάρα πολύ να στεγνώσει.

Λίγοι μόνο τόλμησαν να πάρουν μια γεύση από τις υγρές συνθήκες της Sepang, με τους υπόλοιπους να βγαίνουν στην πίστα νωρίς το απόγευμα, όταν και η πίστα άρχισε να στεγνώνει.

Οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν σταδιακά, με τον Andrea Iannone να προηγείται με 2.00.402, με μόλις δύο ώρες να απομένουν. Μια πτώση του Tito Rabat όμως προκάλεσε τον κυματισμό της κόκκινης σημαίας, με τη διαδικασία να διακόπτεται μία ώρα πριν το τέλος.

Η πτώση του Ισπανού ήταν σφοδρή και προκάλεσε τον τραυματισμό του αναβάτη στο αριστερό γόνατο και το δεξί καρπό, με τη διάγνωση να γίνεται στο Νοσοκομείο της Putrajaya.

Τελευταία νέα αναφέρουν ότι ο Rabat θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, χάνοντας μάλιστα και το επόμενο τεστ στην Αυστραλία.

Η διαδικασία επανεκκίνησε, με τα τελευταία 30 λεπτά να έχουμε επίθεση στο χρονόμετρο από τους αναβάτες, σε ένα μισάωρο που θύμισε… κατατακτήριες.

Όλοι έβαλαν νέα ελαστικά και πίεσαν τις μοτοσυκλέτες τους στο όριο, δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση για τις πραγματικές δυνατότητες των φετινών μοτοσυκλετών.

Η πρώτη θέση άλλαζε διαρκώς χέρια, όμως 10 λεπτά πριν το τέλος ο Andrea Iannone στρογγυλοκάθησε στην κορυφή, με το 1.59.452 να αποτελεί τον ταχύτερο γύρο που έχουμε δει όλο το διήμερο.

Ο χρόνος του Ιταλού ήταν εκπληκτικός, αφήνοντας εκείνη τη στιγμή τον δεύτερο πάνω από 7 δέκατα μακριά του! Το σημαντικό φυσικά για τον Iannone είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμών βρίσκεται σε πολύ υψηλές θέσεις, δείγμα της ανταγωνιστικότητας του πακέτου Iannone-Suzuki.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και σήμερα το νέο απόκτημα της Movistar Yamaha, Maverick Vinales, με τον Ισπανό να «γράφει» τον δέυτερο χρόνο, 0.407sec πίσω από τον Iannone.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η Yamaha είχε στη διάθεση των αναβατών της ένα νέου τύπου fairing, με ενσωματομένα πτερύγια, το οποίο μας άφησε υποσχέσεις για το μελλοντικό, τελικό σχήμα των φετινών αεροδυναμικών σχημάτων, όλων των ομάδων.

Πάντως ο Vinales – αν και το χρησιμοποίησε – δεν βελτίωσε το χθεσινό του χρόνο, σε αντίθεση με τον Rossi που ήταν ταχύτερος από χθες κατά 0.440sec.

Αυτό όμως δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν συνέβη λόγω του νέου fairing, ή αν ήταν κάτι άλλο αυτό που έδωσε την σημερινή 4η θέση στον Ιταλό.

Ανάμεσα στις δύο Yamaha είχαμε τον Alvaro Bautista ο οποίος συνεχίζει να εντυπωσιάζει πάνω στην GP16, με τον Zarco να ολοκληρώνει τη δεύτερη ημέρα δοκιμών στην πολύ καλή 5η θέση.

Πίσω από τον Γάλλο βρέθηκε ακόμη μία δορυφορική Ducati, με τον Hector Barbera να επικρατεί των «εργοστασιακών», Andrea Dovizioso και Jorge Lorenzo.

O Iσπανός τα πήγε αρκετά καλύτερα σήμερα, βελτιώνοντας τον χθεσινό του χρόνο κατά 0.855sec.

Η πρώτη δεκάδα της δεύτερης ημέρας έκλεισε με τον Jonas Folger, ο οποίος εκτόπισε την τελευταία στιγμή τον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Marc Marquez, από την ένατη θέση.

Απογοητευτική ήταν η ημέρα για την Honda, η οποία είδε τους εργοστασιακούς αναβάτες της να ολοκληρώνουν στην 10η και 14η θέση (Marquez 10ος, Pedrosa 14ος).

Ο Marquez μάλιστα αντιμετώπισε και προβλήματα με την μοτοσυκλέτα του, ενώ ο Cal Crutchlow υποχώρησε έξι θέσεις σε σχέση με χθες (12ος).

Ενθαρρυντικά είναι τα σημάδια από το στρατόπεδο της Aprilia, με την ομάδα του Gresine να βλέπει τον Aleix Espargaro να μένει για λίγο εκτός δεκάδας (11ος).

Ο Sam Lowes από την άλλη προσπαθεί ακόμη να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, κλείνοντας τη δεύτερη ημέρα στην 22η θέση.

Στην KTM η εξέλιξη συνεχίζεται, με τον Pol Espargaro να υποχωρεί κάπως σήμερα, στην 20η θέση. Άσχημα είναι τα πράγματα για τον Bradley Smith, o οποίος ήταν 25ος και 1 δευτερόλεπτο μακριά από τον teammate του.

Οι δοκιμές ολοκληρώνονται αύριο, με τον κορυφαίο της πρώτης ημέρας, Casey Stoner, να επανέρχεται στην πίστα έπειτα από διάλλειμα μίας ημέρας.

Αναλυτικότερα η κατάταξη της δεύτερης ημέρας:

Αφήστε μια απάντηση