MotoGP – Lorenzo – Δεν θα θυσιάσω νίκες για τον Dovizioso… ακόμη

Σύμφωνα με τον Jorge Lorenzo, είναι πολύ νωρίς ακόμη ώστε να θυσιάσει μια ενδεχόμενη νίκη στους επόμενους αγώνες για χάρη του teammate του στη Ducati, Andrea Dovizioso.

Η εργοστασιακή ομάδα της Ducati μπορεί να βρεθεί στο τέλος της χρονιάς με έναν Τίτλο, καθώς ο Andrea Dovizioso απέχει μόλις 11 βαθμούς από την κορυφή και τον Marc Marquez, με 3 Γύρους να απομένουν. Ο Ιταλός δείχνει ιδιαίτερα δυνατός και αναμένεται να κάνει δύσκολη τη ζωή του περσινού Παγκόσμιου Πρωταθλητή, όμως, από ότι φαίνεται, ο teammate του δεν είναι έτοιμος να τον βοηθήσει στο έπακρο.

Μιλώντας σε ένα event της Tissot στη Μελβούρνη, ο Lorenzo τόνισε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς ώστε να παραχωρήσει μια ενδεχόμενη νίκη προς όφελος του Dovizioso. Όμως, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά αυτό ίσως αλλάξει για τον τελευταίο αγώνα στη Valencia.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του Motorsport.com σχετικά με αν θα θυσιάσει μια νίκη για τον teammate του, ο ίδιος απάντησε: «Πιθανόν όχι για τους επόμενους δύο αγώνες. Θα είναι διαφορετικά στη Valencia για τον τελευταίο αγώνα, όμως, για την ώρα, αν έχω μια ευκαιρία για τη νίκη… κανονικά (μια αλλαγή θέσης) δεν θα πρέπει να συμβεί.

«Αν ήταν για μάχη μιας άλλης θέσης, ίσως, όμως για τη νίκη, ίσως είναι πολύ νωρίς

 MotoGP - Lorenzo - Δεν θα θυσιάσω νίκες για τον Dovizioso... ακόμη - Jorge Lorenzo Ducati Motegi 2017
Παρά το γεγονός ότι ο Jorge Lorenzo είχε δηλώσει παλαιότερα πως θα υποστηρίξει τον teammate του στη μάχη του Τίτλου, τώρα φαίνεται ότι θα το κάνει μόνο υπό… προϋποθέσεις

Στη συνέχεια ο Ισπανός δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός του ότι δεν έχει φτάσει ακόμη στην πολυπόθητη νίκη με την Ducati, κατονομάζοντας το Misano και το Motegi ως δύο πραγματικές χαμένες ευκαιρίες για νίκη.

«Χάσαμε κάποιες σπουδαίες ευκαιρίες,» δήλωσε σχετικά ο 30χρονος. «Το Misano για παράδειγμα. Είχα μια πραγματική ευκαιρία για νίκη, προηγούμουν με 5sec. Οι συνθήκες όμως ήταν πολύ ιδιαίτερες, έκανα ένα μικρό λάθος και έπεσα.

«Επίσης στο Motegi, πιστεύω είχα μια καλή ευκαιρία να κερδίσω. Όμως μετά ήρθε η ‘βαριά’ βροχή και δεν είχα την ίδια αίσθηση όπως στις φυσιολογικές βρόχινες συνθήκες. Δυσκολευόμουν περισσότερο από όσο περίμενα. Για μένα, το Motegi ήταν η σπουδαιότερη ευκαιρία για νίκη.

«Ίσως εδώ στο Phillip Island έχουμε μια μικρή πιθανότητα και στη Μαλαισία ακόμη περισσότερες. Όμως είμαι απογοητευμένος σχετικά με τον αγώνα στο Motegi, για να είμαι ειλικρινής. Όμως, ξέρετε, πρέπει να κοιτάς μπροστά, να ξεχνάς το παρελθόν και να συγκεντρώνεσαι σε αυτό που κάνεις τώρα