MotoGP – Marc VDS – Ο Morbidelli ο πιο ταλαντούχος αναβάτης μας μετά τον Nakano

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda Marc VDS Team, Michael Bartholemy, μίλησε για το νέο απόκτημά του με πολύ κολακευτικά λόγια, αναφέροντας ότι ο Franco Morbidelli είναι ο πιο ταλαντούχος αναβάτης με τον οποίο έχει δουλέψει μετά τον Shinya Nakano και την τριετία 2004-2006.

Ο Michael Bartholemy έχει δουλέψει με πολλούς αναβάτες. Άλλοι πιο νεαροί, άλλοι πιο έμπειροι, όλοι τους έδωσαν τη δυνατότητα στον Βέλγο να συγκρίνει τα ταλέντα που πέρασαν από τα box της ομάδας του και να καταλήξει στο ότι ο rookie του MotoGP για το 2018, Franco Morbidelli, είναι ένας εκ των κορυφαίων.

Οδηγοί των ομάδων που βρέθηκε ο 49χρονος team manager έχουν υπάρξει μεταξύ άλλων οι Jack Miller, Esteve Rabat, Olivier Jacque, Randy de Puniet, Anthony West και Shinya Nakano, με τον Bartholemy να τονίζει ότι ο τελευταίος ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο με το οποίο συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki, μία και πλέον δεκαετία πίσω.

Για το 2018 ο Βέλγος έχει και πάλι ένα κορυφαίο ταλέντο στην ομάδα του, με τον Morbidelli να «κερδίζει» μια θέση στην ομάδα του για το 2018 μετά από την εξαιρετική φετινή σαιζόν του στη Moto2 και την κατάκτηση του Παγκόσμιου Τίτλου.

«Το θέμα με αυτόν είναι το τεράστιο ταλέντο του,» ξεκίνησε να λέει ο Bartholemy σε δηλώσεις του για τον νεαρό Ιταλό, ο οποίος πέτυχε οκτώ νίκες στο δρόμο του για την κατάκτηση του Τίτλου της Moto2.

«Σίγουρα, είναι ο πιο ταλαντούχος αναβάτης που είχα μετά τον Nakano. Δεν μπορείς να ζήσεις μόνο με το ταλέντο, το γνωρίζουμε αυτό, έτσι χρειάζεται να υπάρχει σκληρή δουλειά πίσω του, μια καλή ομάδα πίσω (του).

«Όμως, το μεγαλύτερο μέρος που χρειάζεσαι για να είσαι ένας επιτυχημένος αναβάτης, το έχει, και το υπόλοιπο χρειάζεται να το τελειοποιήσουμε (σαν ομάδα) ώστε να πάρουμε το καλύτερο από αυτόν, όπως κάναμε φέτος.

«Από την πρώτη φορά που βρέθηκε στη μοτοσυκλέτα στη Jerez (ο Morbidelli στη Moto2), είπα στον εαυτό μου, ‘OK, μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα,’ επειδή ήταν ένας διαφορετικός Frankie.»

Στη συνέχεια μίλησε και ο Morbidelli για τη νέα του περιπέτεια στο MotoGP και τον Michael Batholemy, με μια ομάδα στην οποία ο Ιταλός βρίσκεται από το 2016. Φέτος κάνει το βήμα για τη μεγάλη κατηγορία, παραμένοντας όμως με τα ίδια χρώματα στην αγωνιστική του φόρμα.

«Όταν πρωτοήρθα σε αυτή την ομάδα, ήμουν κάπως φοβισμένος με αυτόν τον τύπο (τον Bartholemy). Ένιωθα ότι έπρεπε να του δείξω ότι έκανε τη σωστή επιλογή,» τόνισε ο Ιταλός.

«Έτσι ένιωθα πάντοτε αυτή την επιπλέον πίεση απέναντί του, όμως η αλήθεια είναι ότι απλά εγώ το σκεφτόμουν. Εκείνος ήταν πολύ καλός μαζί μου, πολύ ευγενικός και πάντοτε να προσπαθεί να με ηρεμήσει.

«Δεν είχε σημασία τι έκανα εκείνη τη στιγμή ή τι είχα κάνει. Ήταν απλά ήρεμος, δεν πίεζε για αποτελέσματα ή για ταχύτητα ή κάτι τέτοιο