Moto2 Motegi – Race – Επιστροφή στις νίκες για Marquez

Ο Alex Marquez πήρε την πρώτη ‘εκτός έδρας’ νίκη του στη Moto2, κρδίζοντας με σχετική άνεση τον αγώνα του Ιαπωνικού GP. Πίσω του βρέθηκε ο εκπληκτικός Xavi Vierge και ο πολύ καλός Hafizh Syahrin, την ώρα που οι κορυφαίοι του πρωταθλήματος, Morbidelli και Luthi, έμεναν αρκετά πιο πίσω.

Οι 15 γύροι στο  μουσκεμένο Motegi είδαν τον poleman, Takaaki Nakagami να φεύγει εξ’ αρχής μπροστά, έχοντας στον τροχό του τους Vierge και Marquez. Σε μικρή απόσταση από τους προαναφερθέντες βρισκόταν και ο Mattia Pasini, με τους 4 αναβάτες να ξεφεύγουν κάπως από τους υπόλοιπους.

Ο Marquez έμεινε στην 4η θέση πριν το τέλος του πρώτου γύρου και φαινόταν σαν να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στις δύσκολες συνθήκες του Ιαπωνικού GP, όμως, σιγά-σιγά, ο Ισπανός αναβάτης άρχισε να ‘χτίζει’ την εμπιστοσύνη του πάνω στη μοτοσυκλέτα του Michael Bartholemy.

Στην κορυφή, ο Nakagami οδηγούσε την κούρσα ως τα μισά της, την ώρα που ο Marquez άρχιζε την αντεπίθεσή του από την τελευταία θέση του γκρουπ των τεσσάρων. Αρχικά πέρασε τον Syahrin και στη συνέχεια τον Vierge, βάζοντας ως τελικό στόχο του τον Nakagami και την κορυφή.

Ο Ιάπωνας άρχισε να αμύνεται ήδη από τον 9ο γύρο, όταν ο Ισπανός του επιτέθηκε για την 1η θέση. Η κίνηση του Alex Marquez δεν ήταν ολοκληρωμένη και έμεινε εκ νέου πίσω από τον τοπικό ήρωα του αγώνα, όμως δύο γύρους αργότερα, κατάφερε να περάσει μπροστά στη Στροφή 11.

Moto2 Motegi Xavi Vierge
Το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Xavi Vierge. Ο Ισπανός ήταν για άλλη μια φορά ταχύτατος και ανταμείφθηκε με μία θέση στο βάθρο των νικητών

Έκτοτε ο Marquez κυριάρχισε στην πίστα και με μία σειρά γρήγορων γύρων άρχισε να ‘χτίζει’ διαφορά. Στον αντίποδα, ο Nakagami έχανε συνεχώς έδαφος, αποτελώντας εύκολη λία τόσο για τον Vierge όσο και για τον Syahrin που ακολουθούσαν πιο πίσω.

Ο Μαλαισιανός αναβάτης έδειχνε ως κάποιο σημείο ότι είχε το ρυθμό να περάσει τον Vierge στη 2η θέση ότι είχε την ταχύτητα ώστε να φτάσει και τον Marquez στην κορυφή, όμως τελικά περιορίστηκε στην 3η θέση, χωρίς να δώσει κάποια μάχη με τους αναβάτες εμπρός του.

Έτσι ο Ισπανός αναβάτης έφτασε στη δεύτερη φετινή του νίκη (η πρώτη ήταν στην Καταλωνία), ενώ ο Vierge κατέκτησε το πρώτο βάθρο της καριέρας του μπροστά από τον πολύ καλό Syahrin. Ταχύτατος ήταν στα τελευταία στάδια του αγώνα και ο Bagnaia, ο οποίος με μια επίθεση διαρκείας έφτασε και πέρασε στο νήμα τον Pasini για την 4η θέση.

Οι δύο τους κατάφεραν να υποβιβάσουν τον Nakagami στην 6η θέση μόλις στον τελευταίο γύρο, ενώ ο Miguel Oliveira κατάφερε να ολοκληρώσει στην 7η θέση πάνω στην KTM του. Μία θέση πιο πίσω βρέθηκε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Franco Morbidelli, ο οποίος παρά την μέτρια εμφάνισή του κατάφερε να αυξήσει τη βαθμολογική του υπεροχή από τον Luthi που ολοκλήρωσε μόλις στην 11η θέση.

Την πρώτη δεκάδα της κατάταξης συμπλήρωσαν με τις συμμετοχές τους οι Aegerter και Baldassarri.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:

Moto2 Motegi Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results
Moto2 Motegi Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος εδώ.